Πολιτική|19.11.2020 14:53

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ζητούν την παραίτηση Έβερτ - Αποκάλεσε «τρωκτικά» τους διαδηλωτές

Newsroom

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί έπειτα από τα σχόλια που έκανε η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, για τους διαδηλωτές. Μάλιστα τόσο η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΚΚΕ ζητούν την παραίτησή της από τη θέση της αντιδημάρχου.

«Η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, με κατάπτυστες δηλώσεις, χαρακτήρισε "κατσαρίδες" και "τρωκτικά" τα μέλη του ΚΚΕ που διαδήλωσαν χθες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της ΝΔ. Μετά από αυτές τις άθλιες δηλώσεις είναι αυτονόητο το αίτημα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για άμεση παραίτηση της συγκεκριμένης αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων» υπογράμμισε στη δήλωσή του ο Νίκος Σοφιανός.

Από την πλευρά της η «Ανοιχτή Πόλη», ζητά την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ καθώς όπως αναφέρει «χαρακτήρισε, σε δημόσιο διαδικτυακό σχόλιό της, ως «κατσαρίδες και τρωκτικά» τα μέλη του ΚΚΕ που επέλεξαν να τιμήσουν, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου». Η «Ανοιχτή Πόλη» κάνει λόγο για «αναντιστοιχία ανάμεσα στο θεσμικό ρόλο της», «στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων», και «χρήση ακραίας ρατσιστικής ρητορικής από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας».

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Έβερτ σχολίασε μία ανάρτηση της δημοσιογράφου Πέπης Ραγκούση στο facebook, στην οποία είχε φωτογραφία των διαδηλωτών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος χθες κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής λίγα μέτρα από την αμερικανική πρεσβεία, και την οποία συνόδευε με το σχόλιο «Τριάντα χρόνια εκτός πραγματικότητας, τώρα και εκτός κοινωνίας».

Η κ. Εβερτ, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων σχολίασε την ανάρτηση της κ. Ραγκούση αναφέροντας χαρακτηριστικά «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα ναι!».

ΣΥΡΙΖΑΚΚΕΑλεξία Έβερτ