Πολιτική|20.11.2020 13:42

Γιαννούλης: Η κυβέρνηση φταίει για τους θανάτους - Σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ λέει η ΝΔ

Newsroom

Πολιτικός σάλος προκλήθηκε από τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι η κυβέρνηση φταίει για τους θανάτους από κορονοϊό. Όλα ξεκίνησαν όταν η συζήτηση στράφηκε γύρω από τις αναρτήσεις της εφημερίδας «Αυγή» για τους τάφους στις Σέρρες. Το δημοσίευμα της «Αυγής» ανέφερε πως ο δήμος Σερρών προχώρησε στη δημιουργία νέων θέσεων τάφων στα Β’ κοιμητήρια Σερρών για θύματα του κορονοϊού, κάτι που επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ταΐρης, που μίλησε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Επιλογές».

«Η κυβέρνηση να σοβαρευτεί. Πρόκειται για ανίκανη κυβέρνηση που εγκληματεί κατά των πολιτών, αφήστε τα μελοδράματα. Η Αυγή δεν φταίει για τους θανάτους. Για τους θανάτους φταίει η κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η τοποθέτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λοβέρδου. «Η κυβέρνηση φταίει για τους θανάτους; Σοβαρολογείτε;» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ με τον κ. Γιαννούλη να του απαντά πως «ναι βεβαίως. Βεβαίως. Όταν δεν προσλαμβάνει γιατρούς».

Λίγο αργότερα η Νέα Δημοκρατία με επίσημη ανακοίνωσή της εξαπέλυσε επίθεση κατά του Χρήστου Γιαννούλη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «για όσους πίστεψαν ότι το παιχνίδι Τσίπρα με τα νούμερα των νεκρών ήταν αστοχία, ή ότι η χθεσινή αθλιότητα της Αυγής έγινε κατά λάθος, ήρθε σήμερα ο κ. Γιαννούλης να άρει κάθε αμφιβολία».

«Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σπεκουλάρει, διαρκώς, στην επιδείνωση της πανδημίας, σε περισσότερους νεκρούς, σε περισσότερη δυστυχία. Η απομόνωση τους από την κοινωνία και το αντιπολιτευτικό τους άγχος, τους οδηγούν στην αθλιότητα. Και τελικά στην πλήρη απαξίωση», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται πως χθες Πέμπτη αναρτήθηκε στο λογαριασμό της «Αυγής» στο Twitter μία ανάρτηση σχετικά με το άνοιγμα τάφων στις Σέρρες. Μάλιστα το σχόλιο που συνόδευε την ανάρτηση ήταν το εξής: «Ισως χρειαστούν και άλλοι…».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με τη Νέα Δημοκρατία να τονίζει αργά το βράδυ της Πέμπτης, ότι η εφημερίδα «Αυγή» «ξεπέρασε τον εαυτό της σε αθλιότητα».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Σήμερα η ''Αυγή'' ξεπέρασε τον εαυτό της. Σε αθλιότητα. Δεν σέβονται ούτε την αγωνία των ανθρώπων, ούτε τον πόνο τους μπροστά στον ίδιο τον θάνατο. Σαν πολιτικές ύαινες περιμένουν θύματα μήπως και τραφούν πολιτικά. Η κοινωνία τούς έχει γυρίσει την πλάτη, η Ιστορία θα τους καταγράψει στις μαύρες σελίδες της».

Να σημειωθεί ότι με αφορμή το συγκεκριμένο σχόλιο υπήρξε αντίδραση και από τον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος εκλέγεται στο νομό Σερρών.

«Δεν υπάρχουν λόγια για αυτές τις ανατριχιαστικές αναρτήσεις της επίσημης εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ... Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες αγωνιούν, ιδίως η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται, συμπολίτες μας δίνουν τη μάχη της ζωής τους στα νοσοκομεία και χιλιάδες άνθρωποι δίνουν καθημερινό αγώνα να κρατήσουν την κοινωνία όρθια, κάποιοι μοιάζουν να πανηγυρίζουν έχοντας βάλει τα πολιτικά τους ρέστα στην πανδημία. Η πολιτική κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια. ΥΓ: Αυτό για το Μπέργκαμο τους αρέσει και το καμαρώνουν ακόμα, εκείνο για τις Σέρρες είπαν ότι το ανέβασαν από ''κεκτημένη ταχύτητα'' και το κατέβασαν. Δηλαδή, τι εννοούν, δεν πειράζει να τα λένε αυτά μεταξύ τους, απλώς δεν έπρεπε να τα πουν δημοσίως;».

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα η εφημερίδα «Αυγή» να ζητήσει συγγνώμη. «Ζητούμε συγγνώμη από το αναγνωστικό μας κοινό, καθώς νωρίτερα ανεβάσαμε (λόγω κεκτημένης ταχύτητας) ένα tweet με μια φράση, που δημιουργεί λαθεμένες εντυπώσεις σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο.

T
Νέα Δημοκρατίαεφημερίδα ΑυγήνεκροίΧρήστος ΓιαννούληςΚορονοϊόςΣΥΡΙΖΑ