Πολιτική|02.01.2019 17:16

Πολάκης: Τέρμα η υπομονή και η ανοχή στη διαφθορά

Newsroom

«Ήταν μόνο η αρχή», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook σχετικά με την άσκηση ποινικής δίωξης για σοβαρό κακουργηματικού βαθμού αδίκημα που αφορά διακίνηση παράνομων χρημάτων στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis σε βάρος του προστατευόμενου μάρτυρα, πρώην συμβούλου στο υπουργείο Υγείας. 

Ο κ. Πολάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Κανένα παρακράτος, καμία "αργοπορία" δεν θα σταματήσει τη διερεύνηση και τιμωρία αυτών που κατάκλεψαν και χρεοκόπησαν τη χώρα και τώρα τολμάνε να κουνάνε το δάκτυλο, να απειλούν με μηνύσεις και να θέλουν οι "άριστοι της λαμογιάς" να ξανακυβερνήσουν! Από αύριο στοιχεία με ερωτήματα, ονόματα και διευθύνσεις προς πάσα κατεύθυνση... Τέρμα η υπομονή και η ανοχή στους αργούς ρυθμούς και στις υπόγειες κινήσεις των μηχανισμών της διαφθοράς!».

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να βρεθεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης αντιμέτωπος με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως πρέπει να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τους χειρισμούς της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, καθώς όπως υποστηρίζει με τα σημερινά δεδομένα οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων είναι απολύτως κενές.

Στον απόηχο της δίωξης σε βάρος ενός από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι πλέον αποδεικνύεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης γνώριζε τι έλεγε πέρυσι όταν δήλωνε ότι οι μάρτυρες ήταν «πουλάκια που τα έπιασαν στη φάκα»..

Ταυτόχρονα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για καταφανώς στημένη απόπειρα σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι ο κ. Πολάκης πρέπει να τεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας ενώ συμπλήρωσε ότι από την κατηγορία δεν εξαιρείται ούτε η εισαγγελική Αρχή.

Παύλος ΠολάκηςNovartis