Πολιτική|24.11.2020 23:58

Τουρκία: Η Ελλάδα προσπαθεί να αποφύγει το διάλογο με δικαιολογίες

Μαρία Ζαχαράκη

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του απαντά στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια και κατηγορεί την Ελλάδα ότι χρησιμοποιεί τις ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ως δικαιολογία για να αποφύγει το διάλογο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι κατηγορίες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και η απειλητική γλώσσα που χρησιμοποίησε εναντίον της χώρας μας δείχνουν και πάλι ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να επιλύσει τα ζητήματα με τη χώρα μας μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας.

Δυστυχώς, η εποικοδομητική στάση που έχει επιδείξει η Τουρκία στο ζήτημα της ανατoλικής Μεσογείου από τον Αύγουστο και τα βήματα καλής θέλησης δεν έχουν βρει δυστυχώς ανταπόκριση.

Το να χαρακτηρίζει η Ελλάδα τις αποφασιστικές ενέργειες στις οποίες προβαίνουμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τ/Κ ενάντια στις μαξιμαλιστικές της αξιώσεις στην περιοχή ως «προκλητικές» και «παράνομες», είναι δικαιολογία για να αποφεύγει το διάλογο.

Η Τουρκία, όπως πάντα, θα συνεχίσει να απευθύνει εκκλήσεις για διάλογο. Η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν θα καταφέρει να πετύχει κανένα αποτέλεσμα με τη γλώσσα των απειλών ή προσπαθώντας να αποκτήσει τη στήριξη της ΕΕ. Πρέπει να σταματήσει να θέτει προϋποθέσεις και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό».

ελληνοτουρκικές σχέσειςΤουρκίαΝίκος Δένδιαςκρίση στη Μεσόγειο