Πολιτική|25.11.2020 13:38

Επιτροπή για τη Θράκη: Επεστράφη ως απαράδεκτη επιστολή γραμμένη στα τουρκικά

Σοφία Σπίγγου

Πρόβλημα προέκυψε στην Ολομέλεια της Βουλής με επιστολές που απέστειλαν στη διακομματική επιτροπή της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης, ομάδες που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι «τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης».

Η καταγγελία για το ζήτημα έγινε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν «φήμες» για αυτές τις επιστολές και είναι απαράδεκτο να συνεδριάζει εν κρυπτώ η επιτροπή, την στιγμή που υπάρχουν τέτοια ζητήματα.

Η επιβεβαίωση για την ύπαρξη επιστολών ήρθε από τον γραμματέα της Επιτροπής Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος επιβεβαίωσε πως προ ημερών έφτασε στην επιτροπή επιστολή γραμμένη στην τουρκική γλώσσα η οποία επεστράφη ως απαράδεκτη με το αίτημα να γραφτεί στην ελληνική και να σταλεί ξανά, ενώ έχουν φτάσει στο μέιλ της επιτροπής δύο ακόμα επιστολές με αποστολείς ομάδες οι οποίες αυτοαποκαλούνται εκπρόσωποι τουρκικής μειονότητας. «Είπαμε με την Πρόεδρο της Επιτροπής την κα Μπακογιάννη και τον Αντιπρόεδρο κ. Κατρούγκαλο να το δούμε το ζήτημα αλλά σε κάθε περίπτωση οι επιστολές δεν έχουν παραληφθεί» ξεκαθάρισε ο κ. Λοβέρδος.

Κυριάκος Βελόπουλοςμουσουλμανική μειονότηταΘράκη