Πολιτική|25.11.2020 15:38

Κάλυψη Μητσοτάκη από τα πυρά Τσίπρα στον Γεραπετρίτη για τη δήλωση με τις ΜΕΘ

Σοφία Σπίγγου

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και την φράση του: «Το μεγάλο ανδραγάθημά σας είναι να δώσετε 55 εκατ. ευρώ; Είναι ντροπή αυτό το πράγμα!», ο πρωθυπουργός είπε: «Όταν λέτε ότι έχουμε δώσει μόνο 55 εκατομμύρια τι εννοείτε; Όταν έχουμε δώσει δισεκατομμύρια για να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία!».

Σχετικά με τον κ. Γεραπετρίτη και τη δήλωσή του για τις ΜΕΘ, είπε: «Προφανώς θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες εντατικής θεραπείας. Όμως αυτό είναι το τελευταίο στάδιο. Εάν δεν πιάσουν τα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει, όσες ΜΕΘ και αν έχουμε δεν πρόκειται να ανατρέψουμε την πορεία της πανδημίας. Αυτό είπε ο κ. Γεραπετρίτης και σταματήστε να διαστρεβλώνετε τα λεγόμενά του». Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να μην του κάνει «μαθήματα συμπεριφοράς όσο έχει στην κοινοβουλευτική ομάδα τον Παύλο Πολάκη με τον οποίο ταυτίζεται».

«Εσείς διαλύσατε την μεσαία τάξη η οποία έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από την παράταξη σας. Εμείς είμαστε αυτοί που μειώνουμε την φορολογία στις επιχειρήσεις, μειώνουμε το μη μισθολογικό κόστος στους εργαζόμενους, εμείς είμαστε αυτοί που στηρίζουμε τις μικρές επιχειρήσεις με τις αναστολές αλλά και την επιστρεπτέα προκαταβολή, η οποία είναι απαραίτητη για να μείνουν οι επιχειρήσεις αυτές όρθιες και να ξεπεράσουν την πανδημία» είπε κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης.

Γιώργος Γεραπετρίτης