Πλεύρης σε Τσιάρα: Αυστηροποιείτε τις ποινές για βιασμό και εμπορία ανθρώπων
Σοφία ΣπίγγουΜε ερώτηση του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ζητεί την αυστηροποίηση των ποινών για εγκλήματα τα οποία κατά κύριο λόγο διαπράττονται σε βάρος γυναικών, όπως ο βιασμός και η εμπορία ανθρώπων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης.
Σημειώνεται, ότι ο κ. Πλεύρης πρόσφατα διαφώνησε με την χρήση του όρου γυναικοκτονία λέγοντας ότι είναι ανυπόστατος όρος κατά το Ποινικό Δίκαιο και προσβλητικός, καθώς το έγκλημα είναι ένα, το βαρύτερο κατά το Ποινικό μας Δίκαιο, η ανθρωποκτονία. Στην ερώτησή του υποστηρίζει ότι οι ποινές σε αδικήματα όπως ο βιασμός και η εμπορία ανθρώπων μειώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται να τροποποιήσει ξανά προς αυστηρότερη κατεύθυνση τον Ποινικό Κώδικα.
Δείτε εδώ την ερώτησή του
- Κρήτη: Στο «μικροσκόπιο» ο 37χρονος που κατηγορείται ως μέλος της Χαμάς - Το τηλεφώνημα από την Κύπρο, το «όραμα», το δίκτυο
- Η βίαιη αναδιαμόρφωση της Κεντροαριστεράς: Ολοκληρωτική ανατροπή και μάχη ηγεμονίας μέχρις εσχάτων
- Ήξεραν τον δράστη, όχι το θύμα: Πώς λύθηκε μυστήριο με αποκεφαλισμένο πτώμα 26 χρόνια μετά
- Βίκτορ Ουεμπανιάμα: Ένας «εξωγήινος» που αλλάζει το μπάσκετ