Black Friday: Βαρουφάκης και ΜέΡα25 καλούν σε μποϊκοτάζ της Amazon
NewsroomΣε μποϊκοτάζ του τεχνολογικού κολοσσού της Amazon καλούν το ΜέΡα25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης, σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ανήμερα της Black Friday, την οποία διάλεξαν η Συμμαχία εργαζομένων, συνδικάτων, ακτιβιστών και βουλευτών απ’ όλο τον κόσμο ως Παγκόσμια Ημέρα Δράσης #MakeAmazonPay.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος, το ΜέΡα25 «είναι στο πλάι της Συμμαχίας στον αγώνα της για να απαιτήσει συλλογικά ευθύνη από την Amazon - με απεργίες σε αποθήκες της Amazon και πράξεις αλληλεγγύης παντού στον κόσμο. Η συμμαχία αποτελείται ήδη από εκατομμύρια εργαζομένων και ακτιβιστών, ενδεικτικά από ITUC, UNI Global Union, Public Services International και τα Amazon Workers International, το Amazon Employees for Climate Justice μέχρι το Tax Justice Network και το Data for Black Lives».
Αναφορικά με το μποϊκοτάζ, η ανακοίνωση σημειώνει: «Mία πολύ μικρή πράξη από σένα, η αποχή για μια μέρα από αγορές από την Amazon, πολλαπλασιασμένη επί εκατομμύρια ανθρώπων, θα έχει σημαντική επίπτωση στα έσοδα της Amazon», ενώ καταλήγει λέγοντας: «Αυτή την Παρασκευή, ας κάνουμε την Amazon να πληρώσει!».
- «Οικογενειακή υπόθεση»: Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιασμών και παράνομων επιδοτήσεων στο Ρέθυμνο
- Global Sumud Flotilla: 9 Έλληνες ακτιβιστές απήχθησαν - Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ και συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας
- Έρευνα «κόλαφος» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υπεξαίρεση κονδυλίων στην Ελλάδα - Δύο δομές μεταναστών με 15πλάσιο κόστoς
- Τροχαίο στη Ρόδο: «Μου έκοψε τον δρόμο, έκανε αναστροφή» ισχυρίζεται ο 44χρονος οδηγός - Οι μαρτυρίες των συγγενών του