Πολιτική|08.12.2020 15:29

Γεωργιάδης για Mall: Δεν γίνεται να κρατήσουμε το μισό εμπόριο ανοιχτό και το μισό κλειστό

Newsroom

Τη θέση του Υπουργείου Ανάπτυξης για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου και των Mall εξέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του Alpha. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να ανοίξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το λιανικό εμπόριο, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. «Στόχος είναι το λιανικό εμπόριο να ανοίξει στις εορτές για να μπορέσουν τα καταστήματα να ισοσκελίσουν τη ζημιά που έχουν υποστεί», είπε χαρακτηριστικά και παράλληλα πήρε σαφή θέση σχετικά με το άνοιγμα των Mall.

Ειδικότερα, ξεκαθάρισε ότι η θέση του Υπουργείου είναι ξεκάθαρη: «Δεν μπορείς να κρατήσεις το μισό εμπόριο ανοιχτό και το άλλο μισό κλειστό, θα δημιουργούσε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού». Βέβαια, προσέθεσε πως ό,τι ανοίξει, θα ανοίξει με κανόνες και με προσοχή στα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. «Εδώ είμαστε σε συμπληγάδες πέτρες. Από τη μια έχουμε μια πανδημία που όσο αυξάνεται η κοινωνική κινητικότητα αυξάνουν τα κρούσματα και ενδεχομένως οι θάνατοι και από την άλλη μια οικονομική καταστροφή που λόγο των εορτών είναι μεγάλη. Πρέπει να βρεις μια στάθμιση. Είναι μια δύσκολη άσκηση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σε έτερή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι όλα τα σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι και παραδέχτηκε ότι «είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή: να ανοίξουμε με ένα σχετικά λελογισμένο ρίσκο, και από την άλλη να μην καταστραφούν επιχειρήσεις».

Άδωνις ΓεωργιάδηςΚορονοϊόςmalllockdown