Πολιτική|08.12.2020 14:46

ΝΔ: Λύση στο θέμα των εκκρεμών αγροτικών συντάξεων ζήτησαν οι βουλευτές – Τι απάντησε ο Μητσοτάκης

Αλέξανδρος Διαμάντης

Το ζήτημα των εκκρεμών αγροτικών συντάξεων έθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που κράτησε περίπου δυόμιση ώρες. Οι «γαλάζιοι» βουλευτές υπογράμμισαν προς τον πρωθυπουργό ότι οι παλαιότερες συντάξεις δεν βγαίνουν και μάλιστα οι δικαιούχοι δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ. Γίνεται ψηφιοποίηση, απάντησε ο πρωθυπουργός, ωστόσο υπογράμμισε ότι πιθανόν να χρειάζεται να προσληφθούν κι άλλοι ειδικοί για να τρέξει πιο γρήγορα η διαδικασία. Μεταξύ των βουλευτών που έθεσαν το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Θ. Δαβάκης, ο Γ. Κώτσος, κ.α. Κυρίως η «γκρίνια» προήλθε από τους βουλευτές που εκλέγονται στην επαρχία.

Την ίδια ώρα, εκτενή κουβέντα έγινε για τον Προϋπολογισμό, με τον αρμόδιο εισηγητή Μπάμπη Παπαδημητρίου αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα να παίρνουν τον λόγο. Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι σύντομα θα υπάρξει νέο πρόγραμμα Επιστρεπτέας Προκαταβολής (νο5) και παράλληλα διαβεβαίωσε ότι πριν την εκκίνηση της συζήτησης του προϋπολογισμού θα παράσχει στοιχεία σχετικά με τις δράσεις του ΥΠΟΙΚ σε κάθε νομό. Από την πλευρά του ο Α. Κατσανιώτης επέστησε την προσοχή του Υπουργείου στις άσχημες προβλέψεις του ΟΟΣΑ, με τον Χ. Σταϊκούρα να του απαντά ότι καλό θα είναι να μην «στεκόμαστε εκεί γιατί άλλα έχουν πει και μετά τα παίρνουν πίσω».

Ειδική μνεία έγινε και στο κομμάτι της Υγείας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει ότι κάθε βουλευτής πρέπει να δώσει το παράδειγμα, δηλαδή όταν το εμβόλιο καταστεί διαθέσιμο να εμβολιαστεί. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τον λόγο έλαβαν περί τους 15 βουλευτές.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςδικαιούχοιΝέα Δημοκρατίασυντάξεις