Πολιτική|11.12.2020 14:23

Κόντρα Φίλη Κεραμέως στη Βουλή: «Είστε πλάσμα υπουργού» - «Να ανακαλέσετε»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, να «μονομαχούν» επί του νομοσχεδίου για την επαγγελματική κατάρτιση. Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η κυρία υπουργός δεν υφίσταται, είναι πλάσμα υπουργού». 

Η αιχμηρή αναφορά του κ. Φίλη προκλήθηκε επειδή, όπως κατήγγειλε, η κυρία Κεραμέως δεν καταθέτει στη Βουλή τη σύμβαση με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση. «Έχει πόλεμο με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά. Βαρυγκωμούν όλοι με την τηλεκπαίδευση», πρόσθεσε με ένταση ο πρώην υπουργός και διερωτήθηκε «ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί η κυρία Κεραμέως;».

Σε εκείνο το σημείο ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Στύλιος, παρενέβη ζητώντας από τον κ. Φίλη να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς που είχε αποδώσει στην κυρία Κεραμέως, αλλά ο ίδιος επέμεινε, ζητώντας απαντήσεις να ρωτά με ποιους έχει υπογράψει συμβόλαια η υπουργός.

Εν τέλει το λόγο πήρε και η κυρία Κεραμέως κατηγορώντας τον κ. Φίλη για άθλιο σόου. «Λυπάμαι γιατί έχετε υπάρξει υπουργός και παίζετε ένα σόου σήμερα. Γιατί σήμερα η ατζέντα είναι να σηκώσουμε λίγη φασαρία. Μιλάτε για πλάσμα υπουργού, να ανακαλέσετε. Δεν είναι κοινοβουλευτική συμπεριφορά αυτό. ήρθατε να κάνετε φασαρία. Είναι ντροπή. Αν δεν έχετε επιχειρήματα μην δημιουργείτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Μήπως διεκδικείτε την αρχηγία του κόμματος και γι' αυτό θέλετε να κάνετε ειδήσεις », τόνισε η ίδια.

Ο Νίκος Φίλης επανήλθε λίγο αργότερα υπογραμμίζοντας ότι η κυρία Κεραμέως περιφρονεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τα παιδιά. «Την υπουργό παριστάνετε; Δεν είστε, δεν σας αναγνωρίζει κανένας», πρόσθεσε.

Νίκος ΦίληςΒουλήΝίκη Κεραμέωςτηλεκπαίδευση