Πολιτική|11.12.2020 22:55

Σταϊκούρας: Θα δώσουμε στην Υγεία όσα χρήματα χρειαστούν – Κόντρα με Τσακαλώτο

Αλέξανδρος Διαμάντης

Για την απόλυτη οικονομική στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μίλησε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος παρεμβαίνοντας την πρώτη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή. Απαντώντας ουσιαστικά στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται φειδωλή στην ενίσχυση της Υγείας σε οικονομικό επίπεδο ξεκαθάρισε ότι ήδη έχουν εκταμιευτεί 786 εκατ. ευρώ ως επιπρόσθετοι πόροι στο Υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα δεσμευόμενος ότι « ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πως ότι χρειαστεί το Υπουργείο Υγείας για την μάχη της υγειονομικής κρίσης θα το έχει. Οσα χρήματα και αν χρειαστεί το 2021. Για αυτό χτίσαμε το αποθεματικό».

Την ίδια ώρα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να μιλά για αστοχίες στις προβλέψεις όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε πέσει έξω», για να προσθέσει με νόημα ότι η οικονομία για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να θεωρείται ως «asset». Επανερχόμενος, δε, στις δαπάνες για την Υγείας υπενθύμισε ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά ήταν περισσότερες σε σχέση με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μιλώντας για τα στοιχεία, κυρίως την ύφεση, ανέφερε πως πλοι αναθεωρούν διότι κανένας δεν ξέρει την ένταση και έκταση της υγειονομικής κρίσης. «Είναι προφανές ότι άλλαξαν τα στοιχεία γιατί υπήρχε δεύτερο κύμα της πανδημίας», κατέληξε.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζοντας ότι το διάστημα 2012 με 2014 υπήρξε κακοποίηση των στοιχείων και προσέθεσε: «Δεν ξέρω αν έχετε κακοποιήσει περισσότερο την θέση του υπουργού Οικονομικών ή του καθηγητή οικονομικών. Και εγώ και ο Στουρνάρας θα ντρεπόμασταν να κάνουμε αυτό που κάνατε εσείς. Θα πρέπει να ντρέπεστε γι αυτό που κάνατε ως καθηγητής. Να ντρέπεστε στους φοιτητές σας».

Ποτέ, απάντησε, ο κ. Σταϊκούρας δεν έχω κάνει καμία προσωπική αναφορά συμπληρώνοντας ότι δεν θα γίνει ποτέ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Γιάννης ΣτουρνάραςΕυκλείδης Τσακαλώτοςπροϋπολογισμός