Πολιτική|15.12.2020 18:24

Γεννηματά: Εκτός τόπου και χρόνου ο προϋπολογισμός

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή. Η κυρία Γεννηματά σχολίασε, μεταξύ άλλων, ότι η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το αύριο ενισχύονται και αυτό αποτελεί προμήνυμα απειλής για το μέλλον της χώρας και το πολιτικό σύστημα. Σύμφωνα με τη ίδια η κυβέρνηση για να καλύψει τις ευθύνες της, τα λάθη και τις παραλείψεις, διολισθαίνει στον αυταρχισμό και στον έλεγχο της επικοινωνίας και των ΜΜΕ.

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ, είναι πια ορατό ότι δεν μπορεί να δώσει τις λύσεις που χρειάζεται σήμερα ο τόπος. Η πολιτική της κλείνει κάθε προοπτική για ένα μέλλον Δημοκρατίας, βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας. Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα άλλο και από αυτούς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πλέον ο πρωθυπουργό ενόψει του εμβολίου «που θα τα λύσει όλα», πάλι «την ανεμελιά του», που την παραδέχθηκε.

Σε ότι αφορά τις προτάσεις της τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το ΕΣΥ με επαρκές προσωπικό και μέσα, να μονιμοποιηθεί όλο το επικουρικό προσωπικό και να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα βαρέα-ανθυγιεινά και να χορηγηθεί και το δώρο των Χριστουγέννων.

Σχετικά με τα εθνικά θέματα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε ότι οι εξελίξεις είναι αρνητικές. «Η υπόθεση των κυρώσεων ενάντια στην Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέληξε σε ένα φιάσκο για την Ευρώπη και ήττα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά. Ούτε ήπιες ούτε σκληρές κυρώσεις επιβάλλονται. Όλα παραπέμπονται στο μέλλον. Μας είπατε εκ των υστέρων ότι δεν είναι αυτοσκοπός. Τότε γιατί βάλατε όλα τα χαρτιά σε αυτό; Γιατί καταναλώσατε τόση διπλωματική ενέργεια; Αντί για βήματα μπροστά η Ευρώπη κάνει βήματα πίσω, πίσω και από τις αποφάσεις του περασμένου Οκτωβρίου. Η απροθυμία της Ευρώπης να λάβει τα αναγκαία μέτρα θα αποθρασύνει ακόμη περισσότερο την Τουρκία. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έδειξε την πλήρη ανικανότητά της να προωθήσει στις Βρυξέλλες τα ελληνικά συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή συσσωρεύεται ένας θυμός στους πολίτες. «Κρύβεστε πίσω από την βολική αντιπολίτευση που σας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στήνετε κοκορομαχίες, πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα, εξοστρακίζετε κάθε φωνή και άποψη που σας ασκεί κριτική και σας κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση. Η κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης είναι προκλητική. Δεν το λέω εγώ. Το λένε οι εργαζόμενοι σε αυτά. Οι δημοσιογράφοι. Έλεος πια με τη βουλιμία για εξουσία», τόνισε.

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛπροϋπολογισμός