Πολιτική|16.12.2020 16:42
Συνάντηση Τσαβούσογλου – Λουτ στην Άγκυρα για το Κυπριακό
Μαρία ΖαχαράκηΤη θέση της Τουρκίας ότι το ομοσπονδιακό μοντέλο λύσης στην Κύπρο δεν συζητείται πλέον, επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Τζέιν Λουτ, απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό, κατά την επίσκεψή της στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Τσαβούσογλου στο twitter, η οποία πλαισιώνεται από φωτογραφία κατά τη συνάντησή τους, η Τουρκία προωθεί πλέον τη λύση των δύο κρατών με βάση την ισότιμη κυριαρχία, καθώς αυτό επιβάλλουν οι πραγματικότητες στο νησί.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε επίσης προς την κ. Λουτ ότι πρέπει να δημιουργηθεί το έδαφος για μία νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης.
Διαβάστε ακόμη
- Ανασκόπηση 2025: Πολιτικές αναταράξεις, κοινωνικές κρίσεις και φυσικές προκλήσεις
- Ο πλανήτης υποδέχεται το 2026: Εντυπωσιακές εικόνες από την Πρωτοχρονιά σε όλο τον κόσμο
- Σοκ για 13χρονη: Κατέληξε στο Παίδων μετά από χρήση χασίς - Καταγγέλλει απόπειρα βιασμού
- Οι πανσέληνοι, οι εκλείψεις και οι βροχές μετεωριτών του 2026 - Το ημερολόγιο για τους παρατηρητές των άστρων