Πολιτική|16.12.2020 18:49

Πολάκης: Πολύ σύντομα θα κληθούμε να πάρουμε την τύχη της χώρας

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του επί της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του. Μιλώντας στην Ολομέλεια υποστήριξε, μεταξύ άλλων, κοιτώντας προς τους βουλευτές της ΝΔ πως «θα σας ρίξουμε» και μάλιστα κλείνοντας την ομιλία του είπε και μια μαντινάδα με νόημα: «Σαν πληγωθεί ο αετός να μην τονε λυπάσαι, θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι».

Νωρίτερα, μάλιστα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει πάρει τον κατήφορο, διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι» και τέλος υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν αξίζει να κυβέρνα τη χώρα με αυτόν τον τρόπο. Προανήγγειλε, δε, ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναπάρει την εξουσία στα χέρια του: «Επειδή νομίζετε ότι με όλα αυτά θα μας τρομοκρατήσετε το λέω και σε όλο το κόσμο που στήριξε τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ, πολύ σύντομα θα κληθούμε να πάρουμε την τύχη της χώρας».

«Κάθε φορά που παίρνει τον λόγο ο κ. Πολάκης κι απευθύνεται στη Νέα Δημοκρατία είτε με μαντινάδα είτε με το η 2η φορά αριστερά θα είναι αλλιώς φροντίζει να εκτοξεύει και μία απειλή. Όλα αυτά παραπέμπουν στο γνωστό θα ξαναρθούμε και η γη θα τρέμει», απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, με την θερμοκρασία να ανάβει κόκκινο εξαιτίας της επίκλησης από την πλευρά του κ. Μπούγου, του Γκέμπελς.

«Δεν άφησα υπονοούμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι δυνατόν. Είπα ότι όταν χρησιμοποιείς τέτοιες εκφράσεις στο δημόσιο διάλογο μπορούν να γίνουν τέτοιοι συνειρμοί και πρέπει να προσέχει όποιος τις λέει», επανήλθε ο κ. Μπούγας, με τον Π. Πολάκη να τον καλεί να ανακαλέσει προειδοποιώντας ότι αν δεν το κάνει θα αναπαραγάγει ηχητικό με τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη να τραγουδά το σύνθημα.

Παύλος ΠολάκηςΣΥΡΙΖΑ