Πολιτική|16.12.2020 20:14

ΝΔ για Πολάκη: Οι δηλώσεις του συνιστούν απειλή για σχέδιο συνωμοσίας

Αλέξανδρος Διαμάντης

Έντονη είναι η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός κάνει λόγο για παραλήρημα Πολάκη σημείωνοντας ότι ουσιαστικά ο πρώην Υπουργός χαρακτήρισε την κυβέρνηση καθεστώς απειλώντας ότι θα την ρίξει.

«Ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Πολάκη ότι στις Δημοκρατίες οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν και πέφτουν από τον λαό. Οι σημερινές του απαράδεκτες δηλώσεις δεν στρέφονται κατά της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης αλλά κατά της Δημοκρατίας, καθώς συνιστούν ξεκάθαρη απειλή για σχέδιο συνωμοσίας», τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι δεν περίμενε κανείς «τίποτα καλύτερο από εκείνους που απείλησαν τους θεσμικούς αρμούς του πολιτεύματός μας επιχειρώντας να χειραγωγήσουν τη δικαιοσύνη με παρακρατικές μεθοδεύσεις, να ελέγξουν τα ΜΜΕ με αντισυνταγματικούς νόμους του white house και να κρατηθούν στην εξουσία με πρωτόγνωρες στα κοινοβουλευτικά χρονικά διπλές πλειοψηφίες». Για να καταλήξει σημειώνοντας ότι κανείς δεν περιμένει κανείς από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει τις επικίνδυνες για τη Δημοκρατία δηλώσεις του alter ego του.

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στην Ολομέλεια υποστήριξε, μεταξύ άλλων, κοιτώντας προς τους βουλευτές της ΝΔ πως «θα σας ρίξουμε» και μάλιστα κλείνοντας την ομιλία του είπε και μια μαντινάδα με νόημα: «Σαν πληγωθεί ο αετός να μην τονε λυπάσαι, θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι». Νωρίτερα, μάλιστα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει πάρει τον κατήφορο, διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι» και τέλος υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν αξίζει να κυβέρνα τη χώρα με αυτόν τον τρόπο. Προανήγγειλε, δε, ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναπάρει την εξουσία στα χέρια του: «Επειδή νομίζετε ότι με όλα αυτά θα μας τρομοκρατήσετε το λέω και σε όλο το κόσμο που στήριξε τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ, πολύ σύντομα θα κληθούμε να πάρουμε την τύχη της χώρας».

Παύλος ΠολάκηςΣΥΡΙΖΑΝέα ΔημοκρατίαΝίκος Ρωμανός