Πολιτική|22.12.2020 00:37

O προκλητικός Τσαβούσογλου και η… πληρωμένη απάντηση Δένδια

Αλέξανδρος Διαμάντης

Δεν άφησε ο Νίκος Δένδιας να πέσει κάτω η προκλητική ανάρτηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην οποία απάντησε με το ίδιο… νόμισμα. Η κόντρα ανάμεσα στους δύο Υπουργούς Εξωτερικών ξεκίνησε όταν ο κ. Τσαβούσογλου κάλεσε τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών να «σταματήσει να ζητά βοήθεια από άλλους, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού». Μάλιστα, ο ίδιος πήγε και ένα βήμα παραπέρα επιχειρώντας να του «δώσει μια φιλική συμβουλή».

«Ας είναι το 2021 να είναι η χρονιά που θα διευθετήσουμε τις διαφορές μας με δίκαιο τρόπο, μιλώντας ευθέως, ειλικρινά και σοβαρά», έγραψε προκλητικότατα ο κ. Τσαβούσογλου για να λάβει την γλαφυρή απάντηση του Νίκου Δένδια.

Ο Έλληνας Υπουργός… άρπαξε την ευκαιρία και έστειλε τα καρφιά του προς τον Τούρκο ομόλογό του. «Ευχαριστώ καλέ μου φίλε Μεβλούτ», αναφέρε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter και προσέθεσε: «Εφόσον ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, ας είναι το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα κάνει τα εξής:

  1. Θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. ‘Αλλωστε ζούμε στον 21ο αιώνα.
  2. Θα φιλοδοξήσει να γίνει πιο ευρωπαϊκή. Λιγότερο νεο-οθωμανική. Αυτό θα λειτουργήσει περισσότερο προς το συμφέρον του τουρκικού λαού.
  3. Θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες».

Και συνεχίζει: «Παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ένα πράγμα Μεβλούτ που ξέχασες να αναφέρεις πάλι: είναι το διεθνές δίκαιο. Η μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο για τις διαφορές μας αγαπητέ μου φίλε. Χαρούμενο 2021!».

T

Μεβλούτ ΤσαβούσογλουΝίκος Δένδιαςελληνοτουρκικές σχέσειςυπουργείο Εξωτερικών