Πολιτική|22.12.2020 00:33

Υπόθεση Novartis: O Σαμαράς στον εισαγγελέα κατονόμασε τον Τσίπρα ως «ηθικό αυτουργό»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επί περίπου έξι ώρες κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς στην ανακρίτρια του δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση της Novartis. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του ethnos.gr ο πρώην πρωθυπουργός κατονόμασε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον ηθικό αυτουργό της σκευωρίας, σύμφωνα με τη ΝΔ, της Novartis.

«Είναι εθνικό καθήκον να αναδειχθεί η αλήθεια σε αυτήν τη άθλια σκευωρία. Η Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύομαι απολύτως, έχει πλέον τον λόγο. Κατέθεσα όσα στοιχεία είχα και είπα ό,τι ήξερα ακριβώς για την υπόθεση. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες καλά Χριστούγεννα, με υγεία πάνω από όλα, αλληλεγγύη και αγάπη. Χρόνια πολλά σε όλους», είπε άλλωστε ο ίδιος μετά τη μαραθώνια κατάθεσή του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες είχαν καταθέσει τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ πλέον η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία μετά την εξέταση των ακυροτήτων που κατέθεσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, από την ανακρίτρια. Απομένει να συζητηθεί ο τρόπος κατάθεσης των προστατευόμενων μαρτύρων, εάν δηλαδή η δικαιοσύνη θα προχωρήσει σε καταθέσεις με κουκούλα ή χωρίς.

σκάνδαλο NovartisΑντώνης ΣαμαράςNovartis