Πολιτική|22.12.2020 13:46

Folli Follie: Nέα email βάζουν «φωτιά» στην υπόθεση

Σοφία Φασουλάκη

Τα email που έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλούν αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό, αφού ένα από αυτά - κατά τη διάρκεια επικοινωνίας του διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie με τον Τζόρτζη Κουτσολιούτσο, γιο τoυ ιδρυτή της εταιρείας, αναφέρει ότι ακόμη και το Μέγαρο Μαξίμου είναι ενήμερο και έχει δώσει το πράσινο φως για την ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας, τη στιγμή που η δικαστική έρευνα ήταν σε πλήρη εξέλιξη,

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση της PwC, αν και οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου με τον Διευθυντή Ασφάλειας της εταιρείας εγείρουν υποψίες για προσπάθεια άσκησης επιρροής πολιτικών και άλλων προσώπων για την αντιμετώπιση της κρίσης, δεν καθίσταται δυνατόν να επιβεβαιωθεί, εάν τα γεγονότα που περιγράφονται έλαβαν χώρα ή εάν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν και ο υπάλληλος της εταιρείας αναφέρει πως πραγματοποιήθηκαν. Με την αποκάλυψη του σκανδάλου στις αρχές Μαΐου 2018, τα στελέχη της εταιρείας, σύμφωνα με την έκθεση της «Price Waters House Coopers», κατευθύνονται στην προσέγγιση πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών για την ενίσχυση της πολιτικής υποστήριξης του Ομίλου. 

Στη σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα στο διευθυντικό στέλεχος ασφάλειας της Folli Follie και τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο περιλαμβάνεται αυτή τη φορά αναφορά και στον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με την επισήμανση πως «η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουν τον Όμιλο» και πως «ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός». Επιπλέον, αναφέρεται πως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενώ φέρεται να υπήρξε και επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής από μέλος του διοικητικού συμβουλίου (σσ Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς). 

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που στάλθηκε στις 9 Μαΐου 2018 από το στέλεχος της εταιρίας (διευθυντής ασφαλείας) στον γιο του ιδρυτή της αναφέρεται: «Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουν τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός».

emailFolli Follie