Πολιτική|23.12.2020 23:59

Νέα Δημοκρατία: Fake news η εμπλοκή της Endeavour Greece με την υπόθεση της Folli Follie

Αλέξανδρος Διαμάντης

Συνεχίζεται το σίριαλ με την υπόθεση της Folli Follie, καθώς μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, στην οποία επικαλούνταν σχετικά δημοσιεύματα, ενέπλεξε την Endeavour Greece (ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι). Ειδικότερα, η Κουμουνδούρου τόνιζε πως η οικογένεια Μητσοτάκη είχε από χρόνια στενότατες σχέσεις με την οικογένεια Κουτσολιούτσου και μάλιστα όχι μόνο κοινωνικές, αφού η επιχείρηση των υπόδικων Κουτσολιούτσων χρηματοδοτείται από το 2014 από την εταιρεία Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ.Μητσοτάκη.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ίδιας της εταιρείας, αφού μέσω ανακοίνωσή της υπογράμμισε ότι πρόκειται για fake news. «Ούτε η Endeavor Greece, ούτε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, ως ιδρυτικό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου μέχρι το 2018, έχει καμία σχέση με την εταιρεία Folli-Follie», ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία και παράλληλα ξεκαθάριζε ότι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτός της Folli Follie αλλά ένας ανιψιός του. «Επιλέχθηκε στο δίκτυο καθοδήγησης της Endeavor για διάστημα ενός χρόνου, 2014 – 2015, ένας νεαρός, 29 χρονών τότε, ιδρυτής μιας καινοτόμου και υποσχόμενης νεοφυούς εταιρείας με την επωνυμία, Farmers Republic. Η Farmers Republic, είχε τότε δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο βιολογικής αγοράς παραγωγών με στεγασμένα σημεία πώλησης και e-shop», υπογράμμιζε στην ανακοίνωσή της η Endeavour, ενώ επισήμαινε πως δεν υπάρχει καμία εταιρική σχέση με τη Folli Follie.

Tη σκυτάλη λίγο αργότερα πήρε η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας πως μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Folli Follie και την παραδοχή Μπαλαούρα που αποδέχτηκε ουσιαστικά την συναλλαγή με την εταιρεία, «το μαγαζί» αντέδρασε πετώντας εμμονικά τη μπάλα στην εξέδρα και κατέληξε πετώντας τη μπάλα στη... Μαρέβα. «Έτσι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έσπασε κάθε ρεκόρ φαιδρότητας εκδίδοντας ανακοίνωση που ανέφερε ότι η «επιχείρηση των υπόδικων Κουτσολιούτσων χρηματοδοτείται από το 2014 από την εταιρία Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη» και καλούσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει για «τη σχέση της οικογένειάς του με τους υπόδικους Κουτσολιούτσους» και για το «πόσα χρήματα και ποιες επιχειρήσεις των Κουτσολιούτσων χρηματοδότησε η εταιρεία Endeavor», υπογράμμιζαν από τη ΝΔ.

Στη Βουλή

Σε κάθε περίπτωση, πλέον, η υπόθεση αναμένεται να λάβει τον δρόμο προς τη Βουλή. Με δεδομένο ότι η έρευνα «έπεσε» πάνω σε πρώην Υπουργόυς μόλις συνταχθεί η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή για τα περαιτέρω. Ένα από τα επικρατέστερα σενάρια είναι η σύσταση προανακριτικής Επιτροπής που θα εξετάσει την υπόθεση, μα και τα όποια αδικήματα (εάν τελικά ισχύουν όσα αναφέρονται στα email) θα έχουν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια άσκησης των Υπουργικών καθηκόντων των πρώην Υπουργών που φέρονται να εμπλέκονται.

ΣΥΡΙΖΑΝέα ΔημοκρατίαFolli FollieΔημήτρης Κουτσολιούτσος