Πολιτική|27.12.2020 14:34

Εμβόλιο - Κορονοϊός: Εμβολιάστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Newsroom

Εμβολιάστηκε με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού η Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΚατερίνα Σακελλαροπούλου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Πρόκειται για την πρώτη κρατική αξιωματούχο που εμβολιάστηκε στη χώρα μας.

Προηγήθηκαν, για συμβολικούς λόγους, η νοσηλεύτρια  Ευσταθία Καμπισιούλη και ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης, που είναι φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων

«Είναι σημαντικό να εμβολιαστούμε όλοι», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορονοϊού.

«Αυτά τα Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη, όλοι οι ερευνητές σε όλο τον κόσμο που μόχθησαν και πέρασαν νύχτες με αγωνία προσπαθώντας να έχουμε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα έτοιμο το εμβόλιο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», σημείωσε αρχικά.

Στη συνέχεια στάθηκε στη σημαντική συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταφορά του εμβολίου σε όλα τα κράτη «Η ΕΕ απέδειξε ότι είναι και μία κοινότητα αλληλεγγύης», τόνισε. Επιπλέον αναφέρθηκε και στο υγειονομικό προσωπικό σημειώνοντας, ότι «όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα έχουν τώρα να υλοποιήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού αλλά δίπλα στην αγωνία μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας». 

ΚορονοϊόςεμβολιασμοίεμβόλιοΚατερίνα Σακελλαροπούλου