Πολιτική|28.12.2020 20:41

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» Αλέξη Τσίπρα στο εμβόλιο - Η προειδοποίηση στην κυβέρνηση

Βούλα Κεχαγιά

Με ξεκάθαρο τρόπο η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε τις θέσεις της τόσο για τον εμβολιασμό όσο και για την σχεδιαζόμενη διάθεση από την κυβέρνηση ενός νέου πακέτου ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες της σχετικής εκστρατείας ενημέρωσης μέσω των ΜΜΕ.

Για το εμβόλιο ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν λέει απλώς «ναι» αλλά συγχρόνως παροτρύνει τους πολίτες ακόμη και τους πιο δύσπιστους να εμβολιαστούν - όταν θα έρθει η στιγμή - ώστε όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Εξ αυτού του λόγου και το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα μετά τον εμβολιασμό του στον «Ευαγγελισμό» αποτελούσε ένα κάλεσμα προς τους πολίτες κυρίως εκείνους που έχουν αμφιβολίες και αισθάνονται επιφυλακτικότητα να προσέλθουν για εμβολιασμό έστω και με τους ρυθμούς που αυτός γίνεται.

Σε ό,τι αφορά την λίστα Πέτσα2 ή καλύτερα την λίστα Κικίλια που αφορά την διανομή 18,5 εκατ. ευρώ σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ώστε να προωθήσουν την καμπάνια για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία διευκρινίζει πως οι επιχειρήσεις του Τύπου χρειάζονται ενίσχυση ως πληττόμενες, αλλά οριζόντια, με διαφάνεια με κριτήρια και όχι με πρόσχημα την πανδημία.

Το πλαίσιο του «μοιράσματος» του νέου πακέτου έθεσε σήμερα η Κουμουνδούρου, προειδοποιώντας την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη: Να μην διανοηθούν να μετατρέψουν εκ νέου μία εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό σε μοχλό χειραγώγησης και εκβιασμού του Τύπου, ώστε να αποθεώνουν τα ΜΜΕ και να κρύβουν τα εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας. 

Επίσης, θέτει ως προϋπόθεση να μην υπάρχουν κρυφές λίστες και αδιαφάνεια και διανομή μόνο στους αρεστούς με εξαίρεση όποιων Μέσων ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα από την πρώτη μέρα τα ποσά που θα λάβει κάθε μέσο. 

Επίσης, ζητεί τα 18,5 εκατομμύρια να μην μοιραστούν χωρίς να υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια σε σχέση με την αναγνωσιμότητα, τηλεθέαση ή επισκεψιμότητα του έκαστου Μέσου τον αριθμό των εργαζομένων σε αυτά. Τέλος προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να καταστρατηγήσει, πάλι, το Νόμο που προβλέπει ότι το 30% της καμπάνιας οφείλει να πάει στο σύνολο του περιφερειακού Τύπου με αντίστοιχα κριτήρια.

O Αλέξης Τσίπρας που εμβολιάστηκε το πρωί χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών καμερών θέλοντας να δείξει ότι πρόκειται για μία σοβαρή υπόθεση που δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακούς όρους απευθύνθηκε  στο αρνητικό ή αναποφάσιστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας σε σχέση με το εμβόλιο δηλώνοντας: «Θέλω να καλέσω όλους και όλες που έχουν ακόμη και σήμερα αμφιβολίες και αισθάνονται επιφυλακτικότητα για το εμβόλιο να προσέλθουν διότι έστω και αργά, έστω και με τους ρυθμούς που γίνεται θα πρέπει όλοι μας με το μερίδιο της ευθύνης που μάς αναλογεί να σπεύσουμε». Πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει λόγος επιφύλαξης, καθώς όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΚορονοϊόςεμβολιασμοίΑλέξης Τσίπραςεμβόλιο