Πολιτική|04.01.2021 13:04

Ανασχηματισμός: Restart στην κυβέρνηση με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ολική… επανεκκίνηση στη λειτουργία της κυβέρνησης επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου μετά το σημερινό ανασχηματισμό, ο οποίος - όπως είχε προαναγγείλει το ethnos.gr – περιελάμβανε 11 στελέχη προερχόμενα από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Ειδικότερα, πρόκειται για τη Ζέττα Μακρή (υφυπουργός Παιδείας), τον Χρήστο Ταραντίλη (κυβερνητικός εκπρόσωπος), τον Γιώργο Αμυρά (υφυπουργός Περιβάλλοντος), τον Γ. Κώτσηρα (υφυπουργός Δικαιοσύνης), τον Σταύρο Καλαφάτη (υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης), τον Γιώργο Στύλιο (Υφυπουργός Περιβάλλοντος), τον Κ. Κατσαφάδο (Υφυπουργός Ναυτιλίας), την Σοφία Βούλτεψη (Υφυπουργός Μετανάστευσης), τον Σπήλιο Λιβανό (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), και τον Άγγελο Συρίγο (Υφυπουργός Παιδείας).

Η παρουσία των βουλευτών ουσιαστικά δείχνει μια στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το εσωτερικό και δη τη βάση του κόμματος, σε σχέση με το σχήμα που είχε αποφασίσει τον Ιούλιο του 2019. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλην του νέου υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη αλλά και της Μαρίας Συρεγγέλα δεν μπήκε στη νέα κυβέρνηση κανένας άλλος εξωκοινοβουλευτικών.

Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός επέλεξε να εμπιστευτεί περισσότερους βουλευτές, στελέχη δηλαδή που έχουν εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, στην παρούσα, δύσκολη συγκυρία, που διανύει η χώρα.

Γιώργος ΑμυράςΣοφία ΒούλτεψηΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα ΔημοκρατίαανασχηματισμόςΧρήστος Ταραντίλης