Πολιτική|07.01.2021 21:04

Στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή ο Τσίπρας - «Κυβερνητικό μπάχαλο με τα σχολεία»

Βούλα Κεχαγιά

Θέματα που σχετίζονται με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας προτίθεται να συζητήσει κατά την αυριανή επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα κατά τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δεν θα σταθεί αποκλειστικά στα συνεχιζόμενα λάθη της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την διαχείριση της πανδημικής κρίσης αλλά συγχρόνως θα παρουσιάσει στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ένα πακέτο προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ορθή αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο Αλέξης Τσίπρας  εμφανίζεται ανήσυχος για την εξέλιξη της πανδημίας ιδίως έπειτα από τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχε τις τελευταίες ώρες με επιστήμονες και μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, κατά τις οποίες όλοι ανεξαιρέτως φέρονται να εξέφρασαν την αγωνία τους για το επερχόμενο τρίτο κύμα. Τα όσα συνέβησαν με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανίων και τον συνωστισμό στους ναούς εντείνουν την ανησυχία, κάτι που αποτυπώνεται με απόλυτο τρόπο και με τις δημόσιες παρεμβάσεις ειδικών και λοιμωξιολόγων αλλά και μελών της Επιτροπής (Δερμιτζάκης, Τούντας, Σαρηγιάννης, Παναγιωτόπουλος, Καπραβέλος, Βανταράκης) που ομιλούν για ένα σφοδρότερο και πιο επιθετικό τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και στη χώρα μας.

Σε συνδυασμό με το γεγονός πως μεσολάβησαν οι γιορτές των Χριστουγέννων κατά τις οποίες η κυβέρνηση επέτρεψε τα ρεβεγιόν των 9 ατόμων και τις εικόνες αθρόας προσέλευσης πιστών για τον εορτασμό των Φώτων στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι  δεν πρέπει να υπάρξει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, κάτι που έγινε και το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου, τον προηγούμενο Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, με τα γνωστά δραματικά αποτελέσματα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνουν πως η κυβέρνηση έκανε τα στραβά μάτια για όσα έλαβαν χώρα στις εκκλησίες ανήμερα των Φώτων, προκειμένου να μην έχει πολιτικό κόστος και συγχρόνως θυμίζουν την ανατριχιαστική όπως την χαρακτηρίζουν ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως είχαν υπάρξει εισηγήσεις λοιμωξιολόγων για lockdown στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα στην αξιωματική αντιπολίτευση καυτηριάζουν το κυβερνητικό μπάχαλο αναφορικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων την ερχόμενη Δευτέρα. Το πρωί η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωνε πιθανή αναβολή του ανοίγματος, ώστε να συνεδριάσει την Παρασκευή η επιτροπή έχοντας στα χέρια της και τα τελευταία δεδομένα και δύο ώρες αργότερα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωνε το άνοιγμα των σχολείων με την αρμόδια υφυπουργό κ. Μακρή να λέει πως «δεν περιμένουμε από τους λοιμωξιολόγους».

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη επιτέλους να σοβαρευτεί και να μην παίζει με την υγεία εκπαιδευτικών, μαθητών και με την αγωνία των γονέων. Η Επιτροπή των ειδικών είναι για να κάνει εισηγήσεις βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και όχι για να επικυρώνει τις πολιτικές αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη», σχολίασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέργιος Καλπάκης.

Επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε για τα μπρος πίσω της κυβέρνησης : «Μέσα σε δύο μήνες και μία εβδομάδα θρηνούμε 4.473 συνανθρώπους μας και η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια εγκληματική πολιτική. Η αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρας μας φέρει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη».

Σημειωτέον πως αύριο το μεσημέρι συνεδριάζει και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και την εκλογή νέων νομαρχιακών οργανώσεων, διαδικασία που πρέπει να επισπευσθεί λόγω της πιθανότητας πρόωρων εκλογών.

ΚορονοϊόςΚατερίνα ΣακελλαροπούλουΠροεδρικό ΜέγαροΑλέξης Τσίπρας