Πολιτική|08.01.2021 22:04

Στον Αρειο Πάγο ο Γιάννης Αγγελής για την Novartis

Σοφία Φασουλάκη

Με την κατάθεση του Γιάννη Αγγελή, του αντεισαγγελέα που παραιτήθηκε από επόπτης των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς, συνεχίστηκε σήμερα η ανάκριση στον Άρειο Πάγο από την κ. Κ. Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis και ειδικότερα τους χειρισμούς του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του από τη βουλή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κατάθεση του αντεισαγγελέα, ο οποίος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τις καταγγελίες του-μέσω αναφορών σε βάρος των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς- θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2020.

Με τις αναφορές  του ο Γιάννης Αγγελής κατήγγειλε τους συναδέλφους του, μίλησε για τον «Ρασπούτιν» δείχνοντας τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καταγγέλλοντας τον ως τον ενορχηστρωτή του σκανδάλου που είχε ως στόχο να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, ενώπιον του Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη, των αντεισαγγελέων που διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, είχε κάνει λόγο για σχέδιο προφυλάκισης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και των  Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, παραμονές των εκλογών.

Την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 θα προσέλθει να καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και ο τέως υπουργός Υγείας και νυν υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Δημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςΙωάννης ΑγγελήςNovartisδιαφθορά