Πολιτική|11.01.2021 13:09

Στην Πορτογαλία ο Μητσοτάκης – Η ατζέντα του πρωθυπουργού

Newsroom

Στην Πορτογαλία βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας ουσιαστικά έναν διπλωματικό μαραθώνιο. Στη ατζέντα του πρωθυπουργού ουσιαστικά βρίσκονται τρία θέματα: Τα ελληνοτουρκικά, το Ταμείο Ανάκαμψης και η πανδημία. Ο πρωθυπουργός, ενόψει της πορτογαλικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιχειρεί να καλλιεργήσει το έδαφος προκειμένου η χώρα μας να κομίσει οφέλη.

Οφέλη σε ό,τι αφορά στα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, στα οποία η κυβέρνηση έχει επενδύσει αρκετά, καθώς επίσης και σε ό,τι αφορά στην εν γένει παρουσία της Τουρκίας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Άλλωστε, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου αναμένεται να επαναξιολογηθεί η στάση των γειτόνων, (για εκεί έχουν παραπεμφθεί οι όποιες κυρώσεις προς τον Ταγίπ Ερντογάν).

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Στις 12:45, ώρα Ελλάδος, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί, μαζί με τον ομόλογό του, το κεντρικό κτήριο του Πορτογαλικού Πολεμικού Ναυτικού, όπου εδρεύει η Ακτοφυλακή.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA).

Στις 14:25, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο São Bento όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας António Costa. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών.

Ευρωπαϊκή ΈνωσηΤαμείο ΑνάκαμψηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΠορτογαλία