Πολιτική|13.01.2021 16:15

ΚΙΝΑΛ: Προσπάθεια εκτόνωσης του κλίματος μετά την απομάκρυνση Λοβέρδου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Να εκτονώσουν την κατάσταση επιχειρούν σήμερα τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και η Φώφη Γεννηματά μετά τη χθεσινή «καθαίρεση» του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε εκνευρισμός από την πλευρά του, επιβεβαιώνοντας -όπως έγραψε χθες το ethnos.gr – ότι η συνάντηση δεν κράτησε παραπάνω από ένα λεπτό και ήταν απλώς διαδικαστική για να τον ενημερώσει ότι πλέον δεν θα ασκεί τα καθήκοντα του Κ.Ε. Μάλιστα, αναφερόμενος στην Φώφη Γεννηματά προσέθεσε πως εάν πιστεύει εκείνη πως πρόκειται για μια επιλογή που κάνει καλό στο κόμμα, τότε «μια χαρά και προχωράμε».

Ειδική μνεία έκανε στις οιονεί συμμαχίες, με αφορμή σχετική αρθρογραφία του Γιώργου Παπανδρέου. Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ αποτελεί τον ιδεολογικό αντίπαλο και ο ΣΥΡΙΖΑ τον υπαρξιακό αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ! Παράλληλα, υπογράμμισε πως θέλει να δει την παράταξή του να υπερδιπλασιάζει τις δυνάμεις της, «γιατί όταν είσαι μικρός το πρώτο που σου λένε είναι “με ποιον θα πας”».

Την ίδια ώρα, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματάσε μια προσπάθεια να μην δώσει συνέχεια στις εσωκομματικές κόντρες, ισχυρίστηκε πως η απόφασή της δεν έχει καμία σχέση με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ. «Δεν έχει καμία σχέση με τις εσωκομματικές διαδικασίες. Εξάλλου οι εσωκομματικές διαδικασίες θα μας απασχολήσουν προς το τέλος αυτής της χρονιάς. Μπαίνουμε σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την παράταξη. Είναι πολύ σημαντικό να είναι καθαρή η αντιπολιτευτική μας γραμμή και δράση και σε αυτή τη λογική προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όσα περισσότερα στελέχη γίνεται. Ακριβώς αυτό είναι το πνεύμα της απόφασης», είπε χαρακτηριστικά.

Κίνημα ΑλλαγήςΦώφη ΓεννηματάΑνδρέας Λοβέρδος