Πολιτική|15.01.2021 14:24

Γεννηματά: Η κυβέρνηση κινήθηκε χωρίς σχέδιο και στη λογική «βλέποντας και κάνοντας»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή. Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, υπογραμμίζοντας ότι το Μέγαρο Μαξίμου από το Μάιο και μετά, κινήθηκε χωρίς σχέδιο, χωρίς σοβαρές επεξεργασίες, μόνο στη λογική του «βλέποντας  και κάνοντας».

«Μπορεί να μη σας ακούγεται ωραίο, μπορεί να σας ενοχλεί που το επαναλαμβάνω. Σχεδόν με επιβεβαιώσατε σήμερα, μιλώντας για «τις στροφές, τα φρένα, τα γκάζια που πατάτε κατά περίπτωση». Αφήστε, που υπάρχει και ο κίνδυνος να μην τα πατήσετε σωστά και να κάνετε κανένα λάθος από ότι έχουμε δει σε αυτή την πορεία μέχρι σήμερα. Με αποτέλεσμα να βρεθούμε χωρίς προετοιμασία μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας», προσέθεσε η Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την κυρία Γεννηματά η κυβέρνηση έμεινε στα κενά και ανέξοδα λόγια περί «νέου ΕΣΥ». «Ευτυχώς που η Βουλή δέχθηκε την πρόταση μας και χρηματοδότησε τις 50 ΜΕΘ στο Σωτηρία.

Μόλις τον Νοέμβριο καταλάβατε το τι γίνεται και σπεύσατε με νυχτερινές τροπολογίες να προκηρύξετε τη στελέχωση των νέων ΜΕΘ. Αφού στο μεταξύ αποδυναμώνατε με αποσπάσεις, άλλες κρίσιμες δραστηριότητες των Δημόσιων Νοσοκομείων. Όλα τα άλλα για χιλιάδες προσλήψεις είναι λόγια του αέρα. Σας ζητήσαμε να μας πείτε εδώ που πήγαν όλες αυτές οι χιλιάδες προσλήψεις που κάνατε. Ποτέ δεν μας παρουσιάσατε. Κάποιοι ίσως να δουλεύουν από τα γραφεία σας ή από τα σπίτια σας. Ακόμα περιμένουμε τα στοιχεία», σημείωσε.

Σε ότι αφορά το πιστοποιητικό του εμβολιασμού η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκε θετική, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για δική της πρόταση. «Ναι και στο πιστοποιητικό που απαιτείται μετά την διεξαγωγή του και μάλιστα και στην αγγλική γλώσσα για να διευκολύνονται οι μετακινήσεις. Χαίρομαι που υιοθετήσατε εγκαίρως αυτή μας την πρόταση, που σας καταθέσαμε στις 8 Ιανουαρίου και μάλιστα φαίνεται ότι η χώρα μας πρωτοπορεί», είπε.

ΚορονοϊόςΚΙΝΑΛκυβέρνησηΦώφη ΓεννηματάΒουλή