Πολιτική|18.01.2021 18:47

Μητσοτάκης για τον δεύτερο εμβολιασμό: Ανώδυνα και χωρίς την παραμικρή παρενέργεια

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Παραπάνω από 80.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη εμβολιαστεί. Ξεκινά και ο δεύτερος κύκλος όσων εμβολιάστηκαν σε πρώτη φάση, εγώ ο ίδιος έκανα το δεύτερο εμβόλιο σήμερα το πρωί. Μπορώ να σας πω ότι τελείωσα ανώδυνα και χωρίς την παραμικρή παρενέργεια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, λίγες ώρες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό του.

Σύμφωνα, δε, με τον πρωθυπουργό, τις τελευταίες εβδομάδες τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αρκετά καλά, κάτι που -όπως είπε - επέτρεψαν και στους ειδικούς την Παρασκευή να εισηγηθούν το άνοιγμα του λιανεμπορίου ουσιαστικά σε ολόκληρη τη χώρα, το οποίο ξεκινά σήμερα. «Προφανώς χαιρετίζουμε αυτή την εξέλιξη, θέλω όμως να επαναλάβω ακόμα μία φορά, όπως έχει επαναλάβει και η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, ότι αυτό το κρίσιμο στοίχημα πρέπει να το κερδίσουμε όλες και όλοι, με συμπεριφορές υπευθυνότητας και σοβαρότητας», πρόσθεσε και παράλληλα χαρακτήρισε δραματικό να χρειαστεί να διαχειριστούμε πάλι καταστάσεις συνωστισμών στα καταστήματα, στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους.

«Πιστεύω ότι θα επιδείξουμε όλοι την απαραίτητη συμμόρφωση με τις υποδείξεις των ειδικών, ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο με τρόπο οργανωμένο, να στηρίξουμε την οικονομία, να στηρίξουμε τα καταστήματα -ειδικά τα πιο μικρά καταστήματα τα οποία περιμένουν με τόση προσμονή την εποχή των εκπτώσεων- χωρίς αυτή η κίνηση να οδηγήσει σε μία νέα αύξηση των κρουσμάτων», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά τα νομοσχέδια υπενθύμισε ότι ολοκληρώθηκε η η σύμβαση αγοράς των αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία και αυτές τις μέρες θα ψηφιστεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία η επέκταση των χωρικών υδάτων προς δυσμάς στα 12 μίλια. Τέλος, ξεκαθάρισε υποδεχόμαστε την έναρξη των επαφών με την Τουρκία μετά από αρκετά χρόνια αφενός με τη σιγουριά του Διεθνούς Δικαίου αφετέρου με την ασφάλεια της άμυνάς μας, και γνωρίζοντας καλά τα επιχειρήματά μας για το μοναδικό θέμα που φέρνει ουσιαστικά μεγάλες εντάσεις στη σχέση μας με τη γείτονα χώρα, τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και σε Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και με ελπίδες που δοκιμάζονται στο ρεαλισμό αλλά και χωρίς ψευδαισθήσεις που πέφτουν στο κενό.

Νέα ΔημοκρατίαεμβόλιοRafaleεμβολιασμόςΚυριάκος ΜητσοτάκηςλιανεμπόριοΚορονοϊός