Πολιτική|28.01.2021 08:13

Φυγή προς τα εμπρός με νομοσχέδια και περιοδείες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σε διπλό μέτωπο χαράσσει τη στρατηγική του επόμενο διαστήματος το Μέγαρο Μαξίμου. Από την η κυβέρνηση επιχειρεί να κοιτάξει προς τα εμπρός φέρνοντας στη Βουλή πληθώρα σχεδίων νόμων και από την άλλη ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει τις περιοδείες στη χώρα. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες το προσεχές Σάββατο θα βρεθεί στην Καρδίτσα, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα. Οι περιοδείες δεν θα σταματήσουν, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να βρεθεί σε αρκετά σημεία της χώρας, έχοντας μαζί του πληθώρα Υπουργών, με στόχο να «ακούσουν», και εάν είναι εφικτό να λύσουν, τα προβλήματα της εκάστοτε περιοχής.

Την ίδια ώρα, το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, που προφανώς έχει πάει πίσω εξαιτίας του κορονοϊού, θα… επανεκκινήσει. Το βλέμμα, βέβαια, όλων είναι η αλλαγή που θα έρθει (λίγο αργότερα) για την εκλογή των αιρετών, ήτοι την αλλαγή του συστήματος της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση.

Το νέο σύστημα αναμένεται να ανακοινώσει, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Μάκης Βορίδης μαζί με τον Στέλιο Πέτσα. Σύντομα, πάντως, στη Βουλή θα έρθουν οι εξής νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΥΠΟΙΚ: : α) Διενέργεια Γενικών Απογραφών 2021, β) Επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, γ) Κρατική αρωγή, δ) Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ε) Προσχώρηση στις τακτικές διαδικασίες του IMF. Καθώς επίσης και το σχέδιο νόμου του Υπουργείο Μεταφορών για την εκπαίδευση και κατάρτιση των υποψηφίων οδηγών. Επίσης, σημαντικές αλλαγές αναμένεται να επέλθουν στον Επαγγελματικό Αθλητισμό, με τον Λευτέρη Αυγεάκη να εισηγείται νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: α) Διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA, β) Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, γ) Αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, δ) Λέσχες φιλάθλων.

Ο ιός καραδοκεί

Στο μεταξύ, όσο κι αν η κυβέρνηση επιχειρεί να δείξει ότι κάνει βήματα προς τα εμπρός, ο κορονοϊός καραδοκεί. Κι αυτό το αναγνωρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τα κρούσματα ναι μεν δεν παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση, αλλά δεν παραμένουν σταθερά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ο κόφτης μέσω χρονομέτρου πλέον έχει φύγει από το τραπέζι των συζητήσεων (αναζητείται μια άλλη εκδοχή), με το μπαλάκι να βρίσκεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, οι παράγοντες του οποίου συνεδριάζουν σήμερα για να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

περιοδείαΚυριάκος Μητσοτάκηςνομοσχέδια