Πολιτική|08.01.2019 11:29

Ποτάμι: Την Τετάρτη (9/1) η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Newsroom

Ιδιαίτερα κρίσιμη αναμένεται να είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού την Τετάρτη (9/1) καθώς αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την «γραμμή» που θα κρατήσει το κόμμα ενόψει της ερχόμενης ψηφοφορίας στη Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Θετικό» το Ποτάμι σύμφωνα με τον Μαυρωτά

Σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Μαυρωτά το Ποτάμι έχει θετική προδιάθεση για υπερψήφιση της συμφωνίας. Μάλιστα, συμπλήρωσε μιλώντας στον ANT1 πως «είναι ευκαιρία να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που παραμένει εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μας».

Την ίδια ώρα, έσπευσε να διαχωρίσει το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, με το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, θυμίζοντας πως το Ποτάμι είχε στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η ΝΔ και δεν έχει αλλάξει κάτι στη στάση του κόμματος του από τότε.

Μάλιστα σε ερώτημα για το τι θα κάνουν οι βουλευτές του Ποταμιού, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών, στη Βουλή, υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν έχει καμιά διάθεση να υποκύψει σε τέτοιου είδους πολιτικούς εκβιασμούς.

Τα τρία «ναι»

Πρόκειται για τον βουλευτή Ηρακλείου Σπύρο ∆ανέλλη, ο οποίος επέµενε για τη λύση του «Μακεδονικού» από τη δεκαετία του ’90, για τον αντιπρόεδρο του Ποταµιού και στενό συνεργάτη του Σταύρου Θεοδωράκη, Γιώργο Μαυρωτά, και το κορυφαίο στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς, Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος πάντως διατηρεί περισσότερο… γριφώδη στάση. Στην «αντίπερα όχθη» του Ποταµιού στέκονται οι άλλοι δύο βουλευτές, ο Γιώργος Αµυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός. Έχουν διαµηνύσει σε όλους τους τόνους ότι θα καταψηφίσουν τη συµφωνία και οι άσπονδοι πολιτικοί φίλοι τους σπεύδουν να υπογραµµίσουν ότι σηµαντικό ρόλο για τη χάραξη της «γραµµής» του «όχι» έπαιξε η γενικότερη σύµπλευση µε τις απόψεις της Νέας ∆ηµοκρατίας – άλλωστε πολλοί πια προβλέπουν ότι οι κ. Ψαριανός και Αµυράς θα στηρίξουν σθεναρά την άποψη µετεκλογικής συνεργασίας µε την Πειραιώς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον βέβαια αποκτά η πτυχή της υπόθεσης που αφορά στην υπενθύµιση από το Ποτάµι προς την κυβέρνηση του όρου που έθεσε εµµέσως πλην σαφώς ο Σταύρος Θεοδωράκης από τον περασµένο Σεπτέµβρη. «Θυµίζω τη δήλωση Θεοδωράκη από τη ∆ΕΘ ότι, αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές» έγραψε συγκεκριµένα στον λογαριασµό του στο Τwitter ο κ. Τσιόδρας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταµιού ακούστηκε ότι µε αυτή την επισήµανση θέλησε να διαµηνύσει προς την κυβέρνηση ότι το Ποτάµι µπορεί να ψηφίσει τη συµφωνία, µε την «προϋπόθεση» όµως ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα αναγνωρίσει την ανάγκη άµεσης προσφυγής στις κάλπες. Στελέχη του Ποταµιού συµπλη-
ρώνουν δε ότι η επικαιροποίηση του όρου έγινε µετά τις «διαρκείς» δηλώσεις του Πάνου Καµµένου ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, όταν φτάσει στην ελληνική Βουλή η συµφωνία.

Σταύρος ΘεοδωράκηςΠοτάμιΣυμφωνία των Πρεσπών