Πολιτική|19.02.2021 21:45

Κυβέρνηση: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν προσωπικός φίλος του Λιγνάδη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Χυδαία χαρακτηρίζει η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα «να εκμεταλλευθεί όσα σοκαριστικά έρχονται στο φως, δίνοντας τους κομματικό χρώμα», με αφρομή την υπόθεση Λιγνάδη. «Ζήτησε κανείς ευθύνες από τον κ.Τσίπρα για τον κ. Χαϊκάλη που με την υπογραφή του τον διόρισε Υπουργό; Του ζήτησε ευθύνες για τον κ. Κιμούλη που η κυβέρνησή του διόρισε σε θέσεις ευθύνης;», αναρωτιέται το Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα βάζει στο κάδρο την υπόθεση με τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας. Όπως αναφέρει το γραφείο του πρωθυπουργού όχι μόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την γνώριζε αλλά προσπάθησε εγγράφως να την συγκαλύψει.

Στην ίδια, δε, ανακοίνωσε ξεκαθαρίζεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης και ο κ. Λιγνάδης δεν ήταν ποτέ προσωπικοί φίλοι: «Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει επίσης, άλλο ένα μεγάλο ψέμα: ότι ο κ.Λιγνάδης ήταν προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τον κ. Λιγνάδη μόνο από θεατρικές παραστάσεις του, που είχε παρακολουθήσει. Τελεία».

«Είναι κρίμα, μια υπόθεση που θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο να επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να την μετατρέψει σε αντιπολιτευτικό δηλητήριο. Σε κάθε περίπτωση η πρόσκληση του Πρωθυπουργού στις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα παραμένει. Και δεν θα επανερχόμασταν με ανακοίνωση, αν ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να δώσει στις ανατριχιαστικές υποθέσεις που αποκαλύπτονται, κομματικό χρώμα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΔημήτρης ΛιγνάδηςΑλέξης Τσίπραςκυβέρνηση