Πολιτική|23.02.2021 20:11

Κορονοϊός - Χατζημάρκος: Αντιδράσεις για τον εκτός σειράς εμβολιασμό του στη Χάλκη

Newsroom

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και στέλεχος της ΝΔ, Γιώργος Χατζημάρκος, εμβολιάστηκε στη Χάλκη την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χάλκης, Ευάγγελο Φραγκάκη, εμβολιάστηκαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού, που επιθυμούσαν να εμβολιαστούν, ενώ για το περιστατικό με τον κ. Χατζημάρκο απάντησε: «Ο περιφερειάρχης του Νοτίου Αιγαίου που βρισκόταν στο νησί για υπηρεσιακούς λόγους εμβολιάστηκε τελευταίος και μόνο όταν η διαδικασία εμβολιασμού είχε ολοκληρωθεί και είχαν μείνει αδιάθετες δύο δόσεις από το τελευταίο φιαλίδιο, οι οποίες θα απορρίπτονταν».

Ο κ. Χατζημάρκος είναι 56 ετών και κάτοικος Ρόδου και σύμφωνα με το περιβάλλον του δέχτηκε την πρόταση να εμβολιαστεί, μετά την πρόταση που του έγινε από τον Δήμο Χάλκης.

Ανακοίνωση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά αναφέρει: «Τα εμβόλια των “αρίστων” της Δωδεκανήσου. Την ώρα που ο εμβολιασμός στη νησιωτική Ελλάδα γίνεται με αργούς ρυθμούς, Την ώρα που οι νησιώτες και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες περιμένουν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους για να εμβολιαστούν, Την ώρα που οι νησιώτες της Καλύμνου καλούνται να πάνε στο … ΚΥ Αρχαγγέλου της Ρόδου για εμβολιασμό, Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, φέρεται να εμβολιάζεται προκλητικά στη Χάλκη, παρ’ ότι ούτε δημότης του νησιού είναι, ούτε ηλικιακά πληροί τις προϋποθέσεις.

Όσο για το δήμαρχο Χάλκης, Άγγελο Φραγκάκη, που φέρεται να τον ενέταξε στη λίστα των δημοτών του νησιού, προκειμένου να καταφέρει να εμβολιαστεί, αφήνουμε τους δημότες του να τον κρίνουν. Η ανοσία των “αρίστων” έχει δύο όψεις. Οι “άριστοι” αποκτούν ανοσία κατά προτεραιότητα στον κορονοϊό και η κοινωνία αποκτά ανοσία στους “άριστους” του κ. Μητσοτάκη.»

Κίνημα Αλλαγής: Αληθεύει ότι ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου εμβολιάστηκε «εκτός σειράς»

Παράλληλα μια σειρά από ερωτήματα προς την κυβέρνηση, σχετικά με τη διαδικασία του εμβολιασμού, έθεσε ο γραμματέας του Κινήματος ΑλλαγήςΜανώλης Χριστοδουλάκης.

«-Υπάρχει κάποιο κριτήριο για εμβολιασμούς πέραν των ηλικιακών ομάδων των 60-65 και 75-80 που όλοι μας γνωρίζουμε μέχρι σήμερα;

-Υπάρχει κάποιο κριτήριο προτεραιοποίησης πέραν του ηλικιακού και πέραν των υγειονομικών λειτουργών που να εντάσσει τους πολίτες στους υφιστάμενους εμβολιασμούς;

-Υπάρχει κάποιο κριτήριο πολιτικής, διοικητικής ή κομματικής ιδιότητας που να προτάσσεται έναντι των κοινών θνητών;

Και τέλος. Αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου εμβολιάστηκε κατά παρέκκλιση των κριτηρίων και της σειράς εμβολιασμού;».

ΚΙΝΑΛεμβολιασμοίΣΥΡΙΖΑεμβόλιοΧάλκηΚορονοϊόςΝέα Δημοκρατία