Πολιτική|09.01.2019 18:06

Μητσοτάκης: Με εκλογές ήρθε με εκλογές θα φύγει ο Τσίπρας

Newsroom

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις μεγάλες ευθύνες που θα σηκώσουμε στις πλάτες μας. Είμαστε η πολιτική δύναμη που εγγυάται την ομαλότητα και τη σταθερότητα στη χώρα. Είμαστε η δύναμη που εγγυάται την ευημερία της χώρας. Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη εκλογική νίκη και θα δώσουμε τη μάχη όλοι στην πρώτη γραμμή».

Ακόμη, σημείωσε: «Οι εθνικές εκλογές θα είναι η μητέρα όλων των μαχών. Εκεί οι πολίτες θα κάνουν πράξη με την ψήφο τους, αυτό που σας λέμε σε κάθε γωνιά στην Ελλάδα: Φτάνει πια, Καιρός για πολιτική αλλαγή».

«Κάθε πολίτης κοντά μας»

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και σε αυτή τη νέα διαδρομή καλούμε κάθε πολίτη να έρθει κοντά μας. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ένα σύστημα εξουσίας που έκανε τα πάντα για να έρθει στην εξουσία και θα κάνει τα πάντα για να μείνει σε αυτή. Δεν θα εφησυχάσουμε ούτε στιγμή. Όσοι έχουν ράψει κοστούμια εξουσίας να τα βάλουν στη ναφθαλίνη και να φορέσουμε όλοι μαζί στολές εργασίας».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο. «Για να προστατεύσουμε τους θεσμούς και για να διαφυλάξουμε την πολιτική ομαλότητα», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία. Θα αφορούν και την ποιότητα του πολιτεύματός μας. Όταν η δικαιοσύνη γίνεται εργαλείο για πολιτικές διώξεις, η δημοκρατία απειλείται! Δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία. Στις εκλογές θα μιλήσει ο λαός! Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να έχει μία κυβέρνηση-κουρελού. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες. Όχι μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα χρειαστούν ειδικό συνεργείο για να τους ξεκολλήσουν από τις καρέκλες τους όταν χάσουν τις εκλογές».

εκλογέςΑλέξης ΤσίπραςΝέα ΔημοκρατίαΚυριάκος Μητσοτάκης