Πολιτική|09.01.2019 21:00

Τσίπρας στο OPEN TV: Εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 - Ο Καμμένος θα στηρίξει την κυβέρνηση (vid)

Newsroom

«Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Αυτός είναι ο στόχος μου. Είναι ένδειξη σταθερότητας. Βγήκαμε από τα μνημόνια.» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στο ΟPEN TV και την Ελλη Στάη.

Για τον Πάνο Καμμένο και τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση σχολίασε:

«Στα εθνικά θέματα ο καθείς δικαιούται απέναντι στη συνείδησή του να παίρνει θέση. Δεν θέλω να αδικήσω τον Πάνο Καμμένο. Ήταν ένας εξαιρετικός υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Πάνος Καμμένος έχει μια διαφορά σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο θέμα των Σκοπίων. Είχε διαφωνήσει το 2007. 

«Ο Πάνος Καμμένος είχε πει από το 2007 ότι πρέπει να κρατήσουμε τη θέση «Καμία αναφορά στον όρο Μακεδονία» Από τότε, το ΥΠΕΞ δεν διαπραγματευόταν ποτέ στη γραμμή «Καμία αναφορά». Το M στο FYROM σημαίνει Μακεδονία.Είχε πει δημόσια ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταγράφουν τη διαφωνία τους στο θέμα της ονομασίας. Η θέση και η στάση του είναι να μην υπάρχει το Μακεδονία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς γι' αυτό. Ο Καμμένος λέει ότι δεν πρόκειται ποτέ να ρίξω την κυβέρνηση. Λέει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση αλλά θα καταψηφίσει τις Πρέσπες.»

Δεν υπάρχει κυβερνητική κρίση

«Ο Καμμένος λέει ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση αν τεθεί ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας, δεν υπάρχει κυβερνητική κρίση.Κρίση θα υπάρξει αν ο κ. Καμμένος αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβερνητική πλειοψηφία.Πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση.Θα έρθει μεθαύριο στο Μέγαρο Μαξίμου και θα πάρει σαφή θέση στο ζήτημα.  Αν δεν το κάνει αυτό θα μετρηθούμε στη Βουλή και θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης. Θα μετρηθούμε στη Βουλή και όχι στα μαρμαρένια αλώνια. Τα βράδια κοιμάμαι ήσυχος. Ξέρω ότι βρίσκομαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ότι κάνω το σωστό για τον τόπο μου και ας πάρουν όλοι τις ευθύνες τους.Εγώ το πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν οι 151 για τη Συμφωνία των Πρεσπών διότι έτσι δείχνουν οι αριθμοί.Η διαφωνία των ΑΝΕΛ είναι σεβαστή.Έχω κάθε λόγο να φέρω τη συμφωνία στη Βουλή προκειμένου να κυρωθεί.»

Για μετεγγραφές βουλευτών

«Η Μαρία Σπυράκη άρχισε να μιλά με όρους ότι κάνουμε εξαγορές, ότι κάνουμε μετεγγραφές. Η Νέα Δημοκρατία πήρε βουλευτές από το Ποτάμι. Ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές δήλωνε ότι η Συμφωνία είναι καταπληκτική και ότι δεν θα την ψηφίσει. Μόλις πήγε στη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία., σχολίασε ο πρωθυπουργός.

    Τσίπρας OPENTVσυνέντευξηεκλογές