Πολιτική|09.01.2019 21:00

Τσίπρας στο OPEN TV: Ο Μητσοτάκης ψηφοθηρεί (vid)

Newsroom

Σε ερώτηση της Έλλης Στάη σχετικά με το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση μομφής ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: 

«Δεν πιστεύω ότι θα καταθέσει ο κ. Μητσοτάκης πρόταση δυσπιστίας, από άγχος. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να πάει σε εκλογές πριν ψηφιστεί η Συμφωνία. Αυτά που λέει εδώ, δεν μπορεί να τα πει έξω. Ψηφοθηρεί με λαϊκίστικο τρόπο. Τον προκαλώ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας

Τον ελληνικό λαό τον ενδιαφέρει να υπάρχει σταθερότητα στον τόπο και όχι ποιος θα είναι πρωθυπουργός σε εννέα μήνες. Ο Π. Καμμένος θα πει αν στηρίζει την κυβέρνηση και αν δεν στηρίζει θα πάμε σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Υπάρχουν πολλά σχήματα συνεργασίας σε όλη την Ευρώπη.Το Σύνταγμα είναι απόλυτα σαφές στο πότε μια κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Λέω ότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.Πιστεύω ότι θα πάρω ψήφο εμπιστοσύνης. Είναι επίσης αληθές ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη υπάρχουν 12 κυβερνήσεις μειοψηφίας.Παρόλ' αυτά, θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Συνταγματικό πρόβλημα δεν θα έχω αλλά είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτικό πρόβλημα. Σε αυτή την εκδοχή, θα προχωρήσω σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εν ευθέτω χρόνω και συντεταγμένα.»

Θα προτείνω τον Π.Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξανά

Θα προτείνω τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήταν μια καλή επιλογή από μέρους μου. Μπορεί να ανήκει σε διαφορετική παράταξη από εμένα, αλλά έχει υποστηρίξει τα συμφέροντα της χώρας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι υπερκομματικός.

συνέντευξηΤσίπρας OPENTV