Πολιτική|29.10.2018 09:46

Επιµένει η ΝΔ για την επιστολή Κοτζιά

Σπύρος Μουρελάτος

«Η αφωνία του Μεγάρου Μαξίµου λαµβάνει προκλητικές διαστάσεις και υποδηλώνει ενοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά υψηλόβαθµη κοµµατική πηγή, που προϊδεάζει ότι η Πειραιώς δεν θα υπαναχωρήσει στην αξίωσή της να δηµοσιοποιηθεί η επιστολή παραίτησης του τέως υπουργού Εξωτερικών, αλλά και τα πρακτικά του επίµαχου Υπουργικού Συµβουλίου, ώστε να αποσαφηνιστεί κατά πόσον ισχύουν οι πληροφορίες περί εµπλοκής του εξαδέλφου του πρωθυπουργού σε ύποπτες υποθέσεις ή κατά πόσον υπήρξαν αναφορές στην υπόθεση πώλησης βληµάτων στη Σαουδική Αραβία.

Δηλωτική της τακτικής του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης ήταν και η προ ηµερών επίσκεψη του αναπληρωτή τοµεάρχη Δικαιοσύνης, Κώστα Καραγκούνη, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη ∆ηµητρίου, ώστε να επισηµανθεί η σοβαρότητα των λεγοµένων του Νίκου Κοτζιά, ενώ ανάλογου χαρακτήρα πρωτοβουλίες αναµένεται να αναληφθουύν και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Στη ΝΔ επιχειρούν να ερµηνεύσουν την... ιδιότυπη ουδετερότητα του πρωθυπουργού και επισηµαίνουν πως είτε το Μέγαρο Μαξίµου θεωρεί πως ο Πάνος Καµµένος έχει το... ακαταλόγιστο, είτε ο τέως, πλέον, υπουργός Εξωτερικών, αρχιτέκτονας της Συµφωνίας των Πρεσπών, είναι παράφρων, όπως υπονόησε µε σαφήνεια ο δεύτερος τη τάξει κυβερνητικός εταίρος.

Παράλληλα, η εκδήλωση της προηγούµενης εβδοµάδας όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις «γαλάζιες» προτάσεις για την Τριτοβάθµια Εκπαίδευση εγκαινιάζει τον τελευταίο -προ των εκλογών- κύκλο προβολής των προγραµµατικών προτάσεων της ΝΔ.

Στα µέσα Νοεµβρίου ακολουθεί η κεντρική κοµµατική εκδήλωση που θα «προλογίσει» κατ’ ουσίαν τον νόµο-πλαίσιο για την Παιδεία, ο οποίος, θα ψηφιστεί εντός του πρώτου τριµήνου της νέας διακυβέρνησης.

Σειρά παίρνει, σύµφωνα µε τον «γαλάζιο» σχεδιασµό, η µεγάλη εκδήλωση για την Υγεία, ενώ έως το τέλος του χρόνου αναµένεται µε µεγάλο ενδιαφέρον το 12ο Εκλογικό Συνέδριο του κόµµατος, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει ακριβές στίγµα της κυβέρνησης του, αναφερόµενος διεξοδικά στα πρώτα νοµοθετήµατα αυτής, όπως η νέα δοµή της κυβέρνησης, το νέο φορολογικό νοµοσχέδιο, το εκλογικό σύστηµα και η αποκατάσταση του αισθήµατος ασφάλειας των πολιτών.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατία