Πολιτική|01.03.2021 11:15

Στα ύψη η σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τον Κουφοντίνα: Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Newsroom

Την ώρα που ο Δημήτρης Κουφοντίνας δηλώνει «δεν θέλω να πεθάνω αλλά δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή» (λόγια που μετέφερε στο ethnos.gr η γιατρός της επιλογής του, Κατερίνα Ντουπέζη), στο «κόκκινο» έχει φτάσει η πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση να διαμηνύει το Σαββατοκύριακο ότι δεν θα κάνει πίσω στην απόφασή της για τον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη και σύσσωμη την αντιπολίτευση να ζητεί από την Πολιτεία να προστατεύσει τη ζωή του καταδικασμένου τρομοκράτη για ανθρωπιστικούς λόγους και για λόγους σεβασμού στον νομικό μας πολιτισμό. Χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε με ανάρτησή του ότι «η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα κρέμεται από μια κλωστή». 

Στην πολιτική αντιπαράθεση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα προστέθηκε και το μήνυμα των συγγενών θυμάτων της τρομοκρατίας, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους καλούν τον Δημήτρη Κουφοντίνα σταματήσει την απεργία πείνας και αναφέρουν στους υποστηρικτές του «όταν μιλάτε σας ακούμε και εμείς και αναρωτιόμαστε εάν το έχετε σκεφτεί έστω και μία φορά».

Διαβάστε επίσης: Αρης Σπηλιωτόπουλος υπέρ Δημήτρη Κουφοντίνα: Η σιωπή ανοχή και συνέργεια σε θάνατο

Μετά την αντιπαράθεση του Σαββάτου, ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα, συνέχεια στην πολιτική κόντρα έδωσαν στελέχη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη Νέα Δημοκρατία να σημειώνει ότι τηρεί τη νομιμότητα και τον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύει ακόμα και κατηγορίες περί κυβερνητικής επιδίωξης για τον θάνατό του.

Μάλιστα ο Γιώργος Τσίπρας, αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε εάν «ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί για το αν τις επόμενες ώρες πεθάνει ένας κρατούμενος απεργός πείνας; Επιδιώκει μήπως συνειδητά να οδηγήσει στο θάνατο τον κατάδικο της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα με βάση μικροπολιτικούς υπολογισμούς; Κι αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είναι μειωμένου πολιτικού καταλογισμού δεν υπάρχουν άνθρωποι γύρω του να προφυλάξουν τη χώρα από αυτό στο οποίο την οδηγεί;».

Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση επιλέγει την εκδίκηση έναντι της αξίας της ζωής, υπονομεύει το κράτος δικαίου στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα».

Η απάντηση της Σοφίας Νικολάου στην Ιωάννα Κούρτοβικ

Τη δική της απάντηση στη συνήγορο του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, ότι τηρήθηκαν χωρίς καμία παρέκκλιση έδωσε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Με ανάρτησή της στα social media σημειώνει ότι: «στη διαδήλωση για τον πολυϊσοβίτη Κουφοντίνα, συμμετείχε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και σύνθημα ήταν: "Όταν οι αντάρτες θα μπούνε στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα". Αυτοί μιλούν σε εμάς για Δημοκρατία;».

Με επιστολή της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν μπορεί να προσφύγει σε βάρος της απόφασης μεταγωγής του. Η κυρία Κούρτοβικ κάνει λόγο για ψεύδη ακόμη και για παραπλάνηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νέες συγκεντρώσεις για τον Κουφοντίνα

Στο μεταξύ, σε νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το απόγευμα της Δευτέρας (6μμ) καλούν αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, απαιτώντας από την κυβέρνηση να υποχωρήσει και «να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος κυβέρνησης – μηχανισμών – ΗΠΑ».

Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Κουφοντίνας: «Δεν κάνω πίσω» - Τι λέει η γιατρός του για την υγεία του

ΣΥΡΙΖΑαπεργία δίψαςαπεργία πείναςΔημήτρης Κουφοντίναςσυγκέντρωση διαμαρτυρίαςΝέα Δημοκρατία