Πολιτική|01.03.2021 22:57

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ: Αρνήθηκε να καλύψει την παρουσίαση Τσίπρα για το «νέο ΕΣΥ»

Βούλα Κεχαγιά

Προσπάθεια ...εξαφάνισης του Αλέξη Τσίπρα από την ΕΡΤ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖA με αφορμή την άρνηση της διοίκησής της να προβάλει την ομιλία του αρχηγου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά την οποία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος για το «νέο ΕΣΥ».

Η εκδήλωση θα είναι διαδικτυακή θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα «Κακογιάννη» και κατά τις πληροφορίες η διοίκηση της ΕΡΤ δεν δέχτηκε να προβάλει το κομμάτι της ομιλίας Τσίπρα διαθέτοντας μόνο λίγα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου κάνοντας λόγο για «πρωτόγνωρη ενέργεια».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για Κουφοντίνα: Μόνο η τεχνητή όξυνση ενδιαφέρει τον Μητσοτάκη

Σημειωτέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επικρίνει εντονότατα το τελευταίο διάστημα την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη για τις πρακτικές της ΕΡΤ με αφορμή μάλιστα τα πρόσφατα γεγονότα της Ικαρίας αναφορικά με τις οδηγίες που αναρτήθηκαν σε πίνακα ανακοινώσεων για αποφυγή προβολής των σχετικών πλάνων. «Την προηγούμενη φορά έριξε “μαύρο” στην ΕΡΤ. Σήμερα επιχειρεί να ρίξει “μαύρο” στην προβολή των θέσεων της αντιπολίτευσης από την ΕΡΤ. Η αντίληψη της ΝΔ για τη δημόσια τηλεόραση έχει πλέον διαχρονικά χαρακτηριστικά», αναφέρει η Κουμουνδούρου προσθέτοντας: «Όσον αφορά στον πρώην διευθυντή Τύπου του κ. Μητσοτάκη και σημερινό πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα μπορούμε πάντως να πούμε το εξής: άξιος ο νέος του μισθός».

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση του προγράμματός του για το «Νέο ΕΣΥ» καθώς συμπίπτει με μία χρονική συγκυρία κατά την οποία τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται σε οριακή κατάσταση λόγω της πανδημίας και οι ΜΕΘ έχουν «χτυπήσει» κόκκινο. Στην Κουμουνδούρου μάλιστα λένε ότι χωρίς καθυστερήσεις και για να μην ζήσουμε μία νέα Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση οφείλει να επιτάξει με αμοιβή ιδιωτικές κλινικές.

Σε ό,τι αφορά  τον πυρήνα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ κεντρικός στόχος είναι το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας να καλύπτει όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, να μειώνει το κόστος υγείας σε χρόνο και χρήμα για τον ασθενή και να δίνει βάρος στην πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας του πληθυσμού επεμβαίνοντας σε κρίσιμους παράγοντες που την επηρεάζουν.

Βασικές παρεμβάσεις

  • Ολοκλήρωση μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και του θεσμού του οικογενειακού γιατρού
  • Δίκτυο ολοκληρωμένης υγεινομικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας με επίκεντρο την κοινότητα που θα περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες πρόνοιας και υγείας όπως το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”
  • Θεσμική αναδιοργάνωση του ΕΣΥ-νέος χάρτης υγείας της χώρας. Νέοι οργανισμοί των νοσοκομείων, τομή στη διοίκηση των νοσοκομείων, ανοιχτή και αξιοκρατική διαδικασία επιλογής των διοικήσεών τους.
  • Υπηρεσίες οδοντιατρικής φροντίδας και στοματικής Υγείας μέσω των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων. Σταδιακή κάλυψη δαπανών οδοντιατρικής περίθαλψης παιδιών και ενηλίκων από τον ΕΟΠΥΥ μέσω συμβάσεων με ελεύθερους επαγγελματίες οδοντιάτρους
  • Μισθολογικη’αναβάθμιση των γιατρών και του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ με δέσμη κινήτρων για την επιστροφή του brain drain, τη συγκράτηση ειδικευομένων γιατρών στη χώρα και την πλήρη κάλυψη με ειδικευμένους γιατρούς των κενών θέσεων στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ειδικά στις άγονες και νησιωτικές περιοχές.
  • Επικουρική, συμπληρωματική προς το ΕΣΥ λειτουργία του ιδιωτικού τομέα Υγείας με στόχο τη διεύρυνση της πολιτικής της καθολικής κάλυψης. Νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς, με βάση καθορισμένες ανάγκες ανά περιοχή και ανά ειδικότητα.
  • Πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών Υγείας με έμφαση στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τους και στην ενεργειακή εξοικονόμηση.

Στην εκδήλωση για το νέο ΕΣΥ θα συμμετέχουν και οι Ανδρέας Ξανθός και Δώρα Αυγέρη ως αρμόδιοι τομεάρχες Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Φωτίου- Φίλης: Η κυβέρνηση σταματά να διανέμει σχολικά γεύματα

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας