Πολιτική|03.03.2021 14:34

Πελώνη για lockdown: Πιθανές αλλαγές στον κωδικό 6 για μετακίνηση με sms στο 13033

Newsroom

Οι αλλαγές στον κωδικό 6 που στέλνουμε στο sms 13033 είναι στο τραπέζι, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία την Τρίτη επιβεβαίωσε ουσιαστικά την παράταση του lockdown

Η Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι είμαστε σε lockdown ενώ επιβεβαίωσε ότι εξετάζονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6 στο sms 13033. Σύμφωνα με την ίδια, έχει μπει στο τραπέζι να χρησιμοποιείται ο κωδικός 6 στο sms 13033 μόνο για τις μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο. 

Διαβάστε επίσης: Γώγος - κορονοϊός: Δύσκολο να έχουμε άρση των μέτρων στις 16 Μαρτίου

Στις 11:00 η συνεδρίαση για νέα μέτρα και lockdown τύπου Μαρτίου

Στις 11:00 συνεδριάζει η ολομέλεια της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να αποφασιστεί η εισήγηση προς την κυβέρνηση για το σχέδιο ανάσχεσης της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα, τα οποία θα έχουν ισχύ δύο εβδομάδων. Γι' αυτό και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι πρέπει να κάνουν υπομονή οι πολίτες για διάστημα δύο εβδομάδων

Το παρασκήνιο είναι έντονο αφού ήδη έχει αποτυπωθεί διαφωνία μεταξύ των μελών της επιτροπής, δεδομένου ότι άλλοι εισηγούνται τη λήψη σκληρότερων μέτρων και καθολικό πανελλαδικό lockdown τύπου Μαρτίου 2020 και άλλοι υποστηρίζουν ότι απαιτούνται «έξυπνες» κινήσεις και διορθωτικές παρεμβάσεις σε υφιστάμενα μέτρα που δεν απέδωσαν τα επιδιωκώμενα αποτελέσματα.

Ήδη στο τραπέζι βρίσκονται οι εξής προτάσεις:

  • Γενικευμένη απαγόρευση, δηλαδή μετακίνηση για επίσκεψη σε γιατρό, φαρμακείο, σούπερ μάρκετ και άθληση μόνο εντός του δήμου, δηλαδή χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου. Συνεπώς, δεν θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και οι πολίτες θα βγαίνουν από το σπίτι, μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Και αυτό γιατί οι εικόνες συνωστισμού στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά και σε πάρκα της περιφέρειας έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς.
  • Λειτουργία του Δημοσίου αυστηρά με το απαραίτητο προσωπικό και συναλλαγές μόνο με ραντεβού και ενίσχυση της υποχρεωτικής τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
  • Αλλαγή ωραρίου στη βραδινή απαγόρευση τα Σαββατοκύριακα. Αυτό σημαίνει ότι αντί για τις 18.00, θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 05:00, όπως τις καθημερινές.

Διαβάστε επίσης: Lockdown: Ολοταχώς για σκληρά μέτρα μέχρι Καθαρά Δευτέρα - Αλλαγές σε ωράρια, SMS

SMS 13033Αριστοτελία Πελώνηlockdownνέα μέτραμετακίνηση