Πολιτική|04.03.2021 13:12

Δαμάσι Τυρβάβου: 63 μαθητές σώθηκαν από το σεισμό - Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη

Newsroom

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γρηγόρη Λέτσιο, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Δάμασι Τυρνάβου, ο οποίος με άμεση παρέμβαση κατάφερε κατά τη διάρκεια του σεισμού να βγάλει με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφους του εκπαιδευτικούς από το κτίριο που υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές.

«Τα παιδιά είναι μία χαρά», είπε ο διευθυντής του σχολείου στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποιος τον συνεχάρη για την ψυχραιμία που επέδειξ. «Μας κάνατε υπερήφανους», είπε ο κ. Μητσοτάκης στο διευθυντή, ο οποίος τόνισε ότι ήταν η ψυχραιμία των συναδέλφων του και η ετοιμότητα των παιδιών να εφαρμόσουν το σχέδιο εκκένωσης, ήταν αυτό που έσωσε ζωές τόσων ανθρώπων. Μάλιστα το σχολείο μετά τον σεισμό είναι ετοιμόρροπο.

Διαβάστε επίσηςΣεισμός στην Ελασσόνα: Τι ισχύει για τα ενεργά ρήγματα στην περιοχή

«Φαντάζομαι το κτίριο δε σώζεται» του είπε ο πρωθυπουργός και ο κ. Λέτσιος απάντησε ότι κατά τη γνώμη του θέλει κατεδάφιση. Τεχνικοί της ΚΤΥΠ ΑΕ, από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετέβησαν στην περιοχή για τον έλεγχο ζημιών και θα εξετάσουν το σχολείο. Ο διευθυντής του δημοτικού δήλωσε ότι θα ήταν μεγάλη χαρά των κατοίκων του χωριού να έχουν νέο σχολείο, αφού ευτυχώς δεν έχουν κάποιο θύμα. Σημείωσε δε, ότι το υπό κατάρρευση πετρόκτιστο διωροφο κτίριο είναι του 1938. «Θα αποκτήσετε καλύτερο σχολείο το συντομότερο», υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης: Σεισμός στην Ελασσόνα - Καθηγητής ΑΠΘ: Μέχρι 6,3 Ρίχτερ δίνει το ρήγμα Τυρνάβου

Κυριάκος Μητσοτάκηςμαθητέςσεισμός