Ερντογάν προς Τζόνσον: Λύση 2 κρατών στην Κύπρο
Μαρία ΖαχαράκηΤηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με το Βρετανό πρωθυπουργό Τζόνσον, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν το Κυπριακό και θέματα της ανατ. Μεσογείου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ο Τούρκος πρόεδρος χαιρέτισε τις πρόσφατες προσπάθειες Αγγλίας σχετικά με το Κυπριακό, σημειώνοντας παράλληλα ότι η λύση των δύο κρατών θα δημιουργήσει μια win-win κατάσταση και για τα δύο μέρη στο νησί, καθώς και νέες ευκαιρίες για περιφερειακή συνεργασία για όλους τους άλλους.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία διατηρεί εποικοδομητική στάση στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, όπως και στην Κύπρο, και επανέλαβε τη δέσμευσή του για ηρεμία και για συνέχιση των διερευνητικών επαφών παρά τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις της Ελλάδας.
Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Τρίτος στις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν, πίσω από Ιμάμογλου και Γιαβάς
- Η καθυστερημένη διάψευση του Μαξίμου για τους Καραμανλή και Σαμαρά, η Βούλτεψη που τάχθηκε υπέρ της επίθεσης στο Ιράν και ο Σάντσεθ που ταλαιπωρεί το ΠΑΣΟΚ
- Η ΕΕ δεν θέλει να συρθεί στον πόλεμο… μπορεί όμως να κάνει αλλιώς;
- Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Τι εξετάζει η κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας
- Σε ακρόαση, 17 μήνες μετά, ΟΣΕ και Hellenic Train για τον Προαστιακό που μπήκε στη γραμμή του Μετρό