Πολιτική|10.03.2021 15:13

Νέα Σμύρνη: Ο Μητσοτάκης στηρίζει τον Χρυσοχοΐδη - Η απάντηση του Ακη Σκέρτσου

Newsroom

Την απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα επιβεβαίωσε ο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος

Τη στιγμή που η αντιπολίτευση πιέζει, προκειμένου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να αποπεμφθεί από τη θέση του, ο κ. Σκέρτσος επί της ουσίας απορρίπτει οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο την παρούσα στιγμή. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο OPEN TV, όταν ρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός καλύπτει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Άκης Σκέρτσος απάντησε ορθά κοφτά: «Απόλυτα».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, όταν επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο ξυλοδαρμός στη Νέα Σμύρνη, ζήτησε πρώτος την παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε, μέσω των social media, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να μπει ένα τέλος «στην αλητεία εκμετάλλευσης της πανδημίας για ωμή παραβίαση βασικών ελευθεριών». 

Τη σκυτάλη πήρε ο Νάσος Ηλιόπουλος τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να αποπέμψει τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας». «Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν είναι απλά ανίκανος – όπως φάνηκε με την απόδραση του Χρήστου Παππά - είναι πλέον ξεκάθαρα επικίνδυνος για τη Δημοκρατία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση, πάντως, δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει… δεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν σε πολιτικό επίπεδο. Πετούν, δε, το μπαλάκι στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά - όπως τόνισε την Τρίτη ο πρωθυπουργός - πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ.

Διαβάστε επίσηςΆκης Σκέρτσος: Η αντιπολίτευση φταίει για τη διασπορά του κορονοϊού

Άκης ΣκέρτσοςΣΥΡΙΖΑΝέα ΣμύρνηΜιχάλης ΧρυσοχοΐδηςπαραίτησηΚυριάκος Μητσοτάκης