Πολιτική|10.03.2021 18:31

Τσίπρας για το μήνυμα Μητσοτάκη: Επενδύει στον διχασμό

Βούλα Κεχαγιά

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο «διάγγελμα» του πρωθυπουργού, Kυριάκου Μητσοτάκη έπειτα από τα νέα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη αλλά και στην δημόσια αναφορά του πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευθύνεται για την κοινωνική ένταση και την...διασπορά του κορoνοϊού ήρθε με τηλεοπτική του δήλωση. Πρακτικά, ο Αλέξης Τσίπρας θυμίζει πως το ίδιο έργο, δηλαδή οι ισχυρισμοί πως για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναπαιχτεί τα πρώτα χρόνια των μνημονίων.

Επί της ουσίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «διχασμό» αμφισβητώντας ανοιχτά το μήνυμα του χθεσινού διαγγέλματος με το οποίο ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ως εγγυητής της ενότητας. Είχαν προηγηθεί αιτιάσεις κυβερνητικών στελεχών πως η Κουμουνδούρου απηύθυνε κεντρικό κάλεσμα για την συγκέντρωση στην Νέα Σμύρνη αλλά και αναφορές πως ο ΣΥΡΙΖΑ «επενδύει» στους νεοαγανακτισμένους της πλατείας για πολιτικούς λόγους.

Διαβάστε επίσης: Αχτσιόγλου: Η αστυνομική βία εκπορεύεται και καλύπτεται από τη Νέα Δημοκρατία

«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει στην αποστολή του, απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας, απέτυχε να συγκρατήσει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία, και σήμερα έρχεται να επιστρατεύσει το ύστατο όπλο των αποτυχημένων: το διχασμό», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην on camera δήλωσή του, η οποία αναρτήθηκε και στους λογαριασμούς του στα social media.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα «την ώρα που η ψυχραιμία και η ενσυναίσθηση θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν τον πρωθυπουργό, επιλέγει να επιτεθεί με διάγγελμα στους νέους, τους οικογενειάρχες, τους πολίτες μιας μεσοαστικής γειτονιάς των Αθηνών, και φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά», αναφέρει. Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θυμίζει πως το δόγμα πως «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» δεν είναι καινούργιο, ακουγόταν όταν «οι ίδιοι πάλι, έριχναν τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας».

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το μείζον είναι οι πολίτες «οι νέες και οι νέοι που ξυλοκοπούνται αναίτια, οι άνθρωποι που τρομοκρατούνται μέσα στις ίδιες τους τις γειτονιές» γι’ αυτό και ο ολισθηρός κατήφορος της έντασης πρέπει να τελειώσει εδώ. Στο σημείο αυτό σημειώνει πως «κανένας δεν έχει δικαίωμα φορώντας το εθνόσημο, να χτυπάει ανελέητα και να απειλεί ζωές συμπολιτών του με την ανοχή της κυβέρνησης, όπως και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χτυπά αστυνομικούς με τρόπο φρικτό και απάνθρωπο». Ως εκ τούτου ζητάει από τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να επενδύει στο διχασμό» ώστε η Ελλάδα του 2021 να μην επιστρέψει στη δεκαετία του 1950.

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό άσκησε νωρίτερα στη Βουλή και ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών Νίκος Παππάς χαρακτηρίζοντας τον κ. Μητσοτάκη «αρχιτέκτονα του διχασμού και βασικό αυτουργό» των γεγονότων τα οποία συνεχίστηκαν χθες, εν είδη αντεκδίκησης στο αποτρόπαιο συμβάν του ξυλοδαρμού του αστυνομικού με «επιθέσεις στο σωρό και ξύλο στον κόσμο χωρίς κανέναν λόγο». Την ίδια ώρα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης επισκεπτόταν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο τον τραυματία αστυνομικό εκφράζοντας την λύπη του για το περιστατικό. «Ας αναλογιστεί ο αρμόδιος υπουργός αλλά κυρίως ο πρωθυπουργός ότι με βία και ένα τέτοιο κλίμα στην ελληνική αστυνομία και στην ελληνική κοινωνία δεν βοηθάμε ούτε την κοινωνική ειρήνη, ούτε την πρόοδο και την κοινωνική ευημερία», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης: Nέα Σμύρνη: Ο Μητσοτάκης στηρίζει τον Χρυσοχοΐδη - Η απάντηση του Ακη Σκέρτσου

ΚορονοϊόςΑλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑΝέα ΣμύρνηΚυριάκος Μητσοτάκης