Πολιτική|17.03.2021 18:25

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Καλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση να επιλύσει τη μεταναστευτική κρίση

Μαρία Ζαχαράκη

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΙμπραχίμ Καλίν, δήλωσε ότι η μεταναστευτική κρίση θα συνεχιστεί όσο ο πόλεμος μαίνεται στη Συρία και εξέφρασε την ελπίδα η ηγεσία της ΕΕ να αντιμετωπίσει το θέμα στην προσεχή σύνοδο κορυφής.

«Η ελπίδα μας και η προσδοκία μας είναι οι ηγέτες της ΕΕ να πάρουν την πρωτοβουλία και να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα της μετανάστευσης σοβαρά», σε πάνελ που διοργανώθηκε δεξαμενή σκέψης στην Άγκυρα. 

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Η Τουρκία παίρνει πλέον αποφάσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 25-26 Μαρτίου, προέτρεψε τους ηγέτες της ΕΕ να ασχοληθούν και με το ζήτημα της μετανάστευσης, πέρα από τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν κατηγόρησε την Ελλάδα για κατάφωρη παραβίαση των νόμων με τον τρόπο που διενεργεί τις επαναπροωθήσεις προσφύγων/μεταναστών προς την Τουρκία το τελευταίο διάστημα, όπως επίσης και τους ηγέτες των χωρών-μελών που κλείνουν τα μάτια τους –όπως είπε- μπροστά στο γεγονός για χάρη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Διαβάστε επίσης: FAZ: Αμφιλεγόμενα τα κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο

ΤουρκίαΙμπραχίμ Καλίν