Πολιτική|11.01.2019 09:11

ΚΙΝΑΛ: Εμμένουν στην απόφασή τους να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης

Φώφη Γιωτάκη

Πολιτικά ασταθή και αδύναµη σε µια εξαιρετικά κρίσιµη περίοδο για τη χώρα χαρακτηρίζει την κυβέρνηση το Κίνηµα Αλλαγής, που επιµένει ότι µοναδική λύση είναι «εκλογές τώρα».

Ηγεσία και στελέχη του Κινήµατος Αλλαγής επισηµαίνουν σε όλους τους τόνους ότι ούτε ψήφο εµπιστοσύνης θα δώσουν, ούτε θα στηρίξουν την κύρωση της Συµφωνίας των Πρεσπών, που τη θεωρούν επιζήµια για τα εθνικά συµφέροντα.

Η «καθαρή γραµµή» για τις προσεχείς ψηφοφορίες στη Βουλή επικαιροποιήθηκε για άλλη µία φορά χθες, έπειτα από αναλυτική συζήτηση στελεχών υπό τη Φώφη Γεννηµατά.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι παριστάµενοι εκτίµησαν πως, ανεξαρτήτως του φινάλε του σηµερινού ραντεβού Τσίπρα - Καµµένου, το πουλόβερ θα συνεχίσει να ξηλώνεται αναγκάζοντας το Μέγαρο Μαξίµου να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για εκλογές όσο το δυνατόν... αργότερα.

Έµπειρο στέλεχος έλεγε για την ακρίβεια ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι αναγκάζονται εκ των πραγµάτων να εγκαταλείψουν το πλέον πολύχρονο σφιχταγκάλιασµα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να αναζητήσουν το «όχηµα διάσωσης» που εξυπηρετεί καλύτερα τα κόµµατά τους.

Το ίδιο πάντως στέλεχος επέµεινε ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Καµµένος, παρότι διαµηνύει ο ένας στον άλλον πως δεν κάνει βήµα πίσω από τους όρους που θέτει για να αποφευχθεί το «διαζύγιο», δεν αποκλείεται να αποδεχθούν µια λύση που επιτρέπει την προσωρινή συνύπαρξη µε το µικρότερο πολιτικό τσαλάκωµα.

Σύµφωνα άλλωστε µε τον Σταµάτη Μαλέλη, οι «άθλιες και επικίνδυνες για τη χώρα εικόνες» των τελευταίων ηµερών δείχνουν ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι αλληλοεκβιάζονται και ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε επί της ουσίας µε τη συνέντευξή του την επερχόµενη ήττα του. «Ανεµοµαζώµατα» «Αλλά ακόµη και στην περίπτωση που καταφέρει να διαµορφώσει µια ετερόκλητη πλειοψηφία γυρολόγων, η κυβέρνηση αυτή δεν µπορεί να σταθεί πολιτικά σε µια κρίσιµη φάση για τη χώρα.

Δεν µπορεί να οδηγήσει στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Οπως λέει ο λαός µας... ανεµοµαζώµατα, διαβολοσκορπίσµατα» είπε χαρακτηριστικά ο γραµµατέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ και προσέθεσε: «Υπενθυµίζουµε στον κ. Τσίπρα ότι αντίθετα µε ό,τι είπε, παρέλαβε τη χώρα στο κατώφλι της κανονικότητας και την έφερε στο χείλος του γκρεµού. Από τον οποίο την έσωσε η υπεύθυνη στάση µας -όπως και άλλων κοµµάτων της αντιπολίτευσης- στο Συµβούλιο των πολιτικών αρχηγών τον Ιούλιο του 2015. 

ΚΙΝΑΛ