Πολιτική|20.03.2021 08:25

Αντεπίθεση της ΝΔ στα social media – Το «ραβασάκι» προς τους βουλευτές

Αλέξανδρος Διαμάντης

Αντεπίθεση και στα social media ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία, επιχειρώντας να βάλει στην «πρώτη γραμμή» τους βουλευτές του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των γαλάζιων στελεχών έφτασε «ραβασάκι» που υπογράφεται από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννη Μπούγα μέσω της οποίας καλεί τα στελέχη του κόμματος να προχωρήσουν σε δημόσιες παρεμβάσεις μεταξύ άλλων και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου αυτή τη στιγμή η ΝΔ δείχνει να χάνει τη μερίδα του λέοντος.

«Αξιοποιώντας την πλήρη και άμεση ενημέρωση που μας παρέχεται για όλα τα θέματα της κυβερνητικής πολιτικής, σας ζητώ με παρεμβάσεις, συνεντεύξεις, άρθρα και σχόλιά σας σε εθνικής εμβέλειας, κυρίως όμως σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προβάλουμε το κυβερνητικό έργο, τις θέσεις και απόψεις μας επι όλων των κρίσιμων θεμάτων...», γράφει μεταξύ άλλων ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας. Μάλιστα, στην ίδια επιστολή σημειώνει ότι απαιτείται «μεγαλύτερη μαχητικότητα και πάθος για να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια», καλώντας ουσιαστικά τους βουλευτές να συνεισφέρουν όπως μπορούν.

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 14 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόθεση, πάντως, της Νέας Δημοκρατίας να υπάρξει μεγαλύτερη παρέμβαση ειδικά στα μέσα κοινωνικής δίκτυωσης, έρχεται λίγες ημέρες μετά το κάλεσμα Μητσοτάκη, από το βήμα της Βουλής, στους νέους να είναι πιο «υποψιασμένοι» όταν διαβάσουν μια «είδηση» στα social media. «Οι νέοι σήμερα δεν πρέπει να είναι υποταγμένοι, πρέπει να είναι υποψιασμένοι. Είναι σημαντικό νομίζω να γνωρίζουν ότι μία ανάρτηση στο διαδίκτυο δεν συνιστά πάντα την απόλυτη αλήθεια», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός για να προσθέτει:

«Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στους νέους μας ότι έτσι όπως λειτουργούν σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αλγόριθμοι των μεγάλων πλατφορμών που χρησιμοποιούν στην ουσία αναπαράγουν και επιβραβεύουν τις όποιες απόψεις μπορεί να έχουν ήδη. Δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου. Στεγανά όπου ανατροφοδοτούνται τα στερεότυπα τα οποία έχουν από τη μία και την άλλη πλευρά και αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας, διότι εγκλωβίζονται με αυτόν τον τρόπο οι νέοι στις απόψεις τους χωρίς να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη, χωρίς να αμφισβητούν αυτό το οποίο βλέπουν, αυτό το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί –εντός εισαγωγικών- «να τους σερβίρει». Και μέσα στον χρόνο η νέα γενιά πολιορκείται και από μύθους και από απόηχους πραγματικών γεγονότων».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατία