Πολιτική|11.01.2019 10:34

(Live) Επίσκεψη Μέρκελ: Στον Προκόπη Παυλόπουλο η Γερμανίδα Καγκελάριος

Newsroom

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατέθεσε στεφάνι στο πρωί της Παρασκευής (11/1) στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Στο σημείο, την κ. Μέρκελ υποδέχθηκε ο πρώτος τη τάξει υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης. 

Η Άνγκελα Μέρκελ έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο όπου πραγματοποιεί συνάντηση αυτή την ώρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατά την υποδοχή της κ. Μέρκελ ο Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε: «Σας καλωσορίζω στην προεδρία της Δημοκρατίας και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να ανταποδώσω τη θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε στο Βερολίνο». 

Η Καγκελάριος αργότερα θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών όπου θα συνομιλήσει με μαθητές, ενώ στις 14:00 θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα μετά από σχεδόν πέντε χρόνια και η τελευταία της ως καγκελάριος της Γερμανίας

Κλειστοί σταθμοί και δρόμοι

Για δεύτερη μέρα θα υποστεί ταλαιπωρία το επιβατικό κοινό, αλλά και όσοι κινούνται με ΙΧ στην Αθήνα, λόγω της επίσκεψης Μέρκελ
Από τις 08:30 το πρωί της Παρασκευής (11/1) έως και τις 11:30 θα είναι κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Κάτι που σημαίνει ότι οι συρμοί θα διέρχονται, αλλά δεν θα σταματούν για την επιβίβαση κι αποβίβαση των επιβατών.

Το μέτρο θα ισχύσει γιατί η καγκελάριος της Γερμανίας θα βρεθεί στις 09:45 στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για να καταθέσει στεφάνι και στις 10:00 θα γίνει δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Για δεύτερη μέρα, επίσης, η παρουσία της Άνγκελα Μέρκελ θα φέρει αλλαγές και στα δρομολόγια του Μετρό από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο και αντίστροφα. λόγω της αναχώρησης της Γερμανίδας καγκελαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των 15:27 και 15:57 από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αεροδρόμιο και των 16:00 και 16:30 από το Αεροδρόμιο.

Στον Προαστιακό, στο διάστημα 15:45-16:15 οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 θα τερματίζουν στο Κορωπί και οι αμαξοστοιχίες 2243, 1223 θα ξεκινούν από το Κορωπί.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

επίσκεψη ΜέρκελΆνγκελα Μέρκελ