Πολιτική|22.03.2021 13:06

Τσίπρας από Ερυθρό Σταυρό: Εικόνες πολέμου στα νοσοκομεία της Αττικής

Βούλα Κεχαγιά

Να ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και να επιτάξει ιδιωτικά νοσηλευτήρια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ζήτησε από την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας μετά την πρωινή του συνάντηση με τη διοίκηση και εκπροσώπους εργαζομένων, γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, το οποίο και επισκέφθηκε.

Η εικόνα σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής είναι εικόνα κατάστασης πολέμου. Το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό δίνει με αυταπάρνηση της υπηρεσίες του στον άνθρωπο, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ακόμη και στο και πέντε πορεύεται χωρίς σχέδιο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καυτηρίασε το γεγονός πως εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση αρνείται να προσλάβει γιατρούς σε συγκεκριμένες ειδικότητες «και τώρα τρέχει να επιτάξει 200 γιατρούς», ασκώντας κριτική και για το γεγονός πως δεν έχει επιτάξει ακόμη ιδιωτικές κλινικές, που παραμένουν, όπως ανέφερε covid free. Eκ παραλλήλου, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει επιλέξει «να μην συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της Υγείας» και πως «όταν κάποιες μικρές μονάδες επιτάσσονται, επιτάσσονται με διπλάσιο νοσήλιο κάνοντας δώρο ουσιαστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Συνέχισε, λέγοντας ότι σε μία δύσκολη στιγμή «όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη» είτε αυτό αφορά ιδιώτες κλινικάρχες είτε ιδιώτες γιατρούς και η κυβέρνηση από την πλευρά της να ενισχύσει έστω και τώρα το ΕΣΥ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε πως στα νοσοκομεία της Αττικής είναι πάνω από 100 ασθενείς πρόχειρα διασωληνωμένοι σε κλινικές covid και δεν βρίσκουν κλίνη ΜΕΘ και σχολίασε πως όλες οι υπόλοιπες παθήσεις και ασθένειες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όπως θα έπρεπε. Ανέφερε πως είναι ενδεικτικό ότι από τους 120 - 130 ασθενείς που κάθε φορά βρίσκονται στη λίστα αναμονής στο ΕΚΑΒ για να βρουν ΜΕΘ, ένα μεγάλο ποσοστό είναι non covid περιστατικό. 

«Η εικόνα είναι πως τα νοσοκομεία μας βρίσκονται δυστυχώς πάνω από τον κόκκινο συναγερμό, είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης κι αν δεν καταρρέουν ακόμη αυτό έχει να κάνει με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί ότι τον Αλέξη Τσίπρα περίμεναν το πρωί στην είσοδο του «Ερυθρού Σταυρού» γιατροί και νοσηλευτές που τον χειροκρότησαν. Απευθυνόμενος σε αυτούς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «εμείς πρέπει να χειροκροτούμε όλους εσάς, όχι εσείς εμάς».

Διαβάστε επίσης: Ξανθός: Μονόδρομος η επίταξη του ιδιωτικού τομέα

ΑττικήΑλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑνοσοκομείαΚορονοϊός