Πολιτική|24.03.2021 14:53

Κόντρα Γεωργιάδη- Πολάκη για την επένδυση στο Ελληνικό

Αλέξανδρος Διαμάντης

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για το Ελληνικό, μετά την επιβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει «ναι» επί της αρχής. Πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη την Δευτέρα από την Κουμουνδούρου και η οποία προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Ο ίδιος κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής παλαιότερες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες το 2018 θα είχε ολοκληρωθεί η επένδυση στο Ελληνικό και σχολίασε ότι «γελάει ο μωρό από τα Σφακιά». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι τόσο η Πέτη Πέρκα όσο και ο Αλέκος Φλαμπουράρης ήθελαν την εν λόγω επένδυση, αλλά εκείνη την περίοδο ήταν διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς «ο Σταθάκης, ο Σκουρλέτης και άλλοι δεν ήθελαν».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η εταιρεία που ανέλαβε το έργο για το γκρέμισμα των κτιρίων ήταν η Intrakat, συμφερόντων Κόκκαλη. «Αντί να διαφωνείτε με τον Γεωργιάδη, δεν ρωτάτε τον ευρωβουλευτή σας» είπε προς την αξιωματική αντιπολίτευση και προσέθεσε ότι όταν ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία το έργο ήταν παγωμένο. «Σε τρία 24ωρα ξεμπλόκαρε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και παράλληλα κατέθεσε 4 σελίδες με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προκειμένου να προχωρήσει. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η Lamda (ο ανάδοχος του έργου) ήταν έτοιμη να φύγει και να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια για να διεκδικήσει αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο. Να σημειωθεί ότι όπως ξεκαθάρισε το μόνο που απομένει είναι η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια η κατάθεση και ψήφιση από τη Βουλή του τελικού νόμου.

Διαβάστε επίσης: Σάλος στη Βουλή: Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για fake φωτογραφία από Γεωργιάδη

Απαντώντας ο κ. Πολάκης ισχυρίστηκε, σε υψηλούς τόνους, ότι εν τέλει κτίρια που γκρεμιστήκαν με βάση το τοπογραφικό είναι αυτά με αρ. 294 έως 298. «900 είναι αυτά; 900 τούμπες κάνει το μυαλό σας», υποστήριξε και τον χαρακτήρισε «ακροδεξιό από την Αθήνα». Επανερχόμενος ο κ. Γεωργιάδης τον κάλεσε εκ νέου να ρωτήσει τον κ. Κόκκαλη, δεδομένου ότι η εταιρεία της οικογένειάς του έλαβε τα χρήματα για την κατεδάφιση.

Διαβάστε επίσης: Πελώνη: Μεταπράτης φόβου και τελάλης καταστροφής ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑΆδωνις ΓεωργιάδηςΕλληνικόΠαύλος Πολάκης